Tik- Tok’go – de nachtlamp en de kinderwekker in 1

28 juli 2020

Slapen… een moeilijk woord voor Lauren. Het middagdutje die ze nog doet heeft ze geen enkele moeite mee. Maar de avond, dat is nog wel een dingetje. Ik heb een hele tijd gehad dat ze om 22.30 nog vrolijk rond dribbelde. Toen ben ik het gaan proberen om het eens zonder middagslaapje te gaan doen. Ook dit had helaas geen effect, ging ze om 16.30 slapen op de bank. En dan denk je: wat moet ik nu doen?

HELP, ik kan niet meer door slapeloze nachten >>

Na het avondeten deed ik echt wel moeite om haar nog extra moe te maken, even in het speeltuintje spelen voor ons huis, verstoppertje spelen. Maar ze bruiste zo van de energie. Op een gegeven moment deed ik en mijn vriend, Lauren tegen 20.00-20.30 naar bed en dan maar hopen dat ze ging slapen. Maar we hadden helemaal geen ‘eigen’ tijd meer ’s avonds. We werken allebei veel, en het huishouden en alles er rond om heen gaat ook gewoon door.

Tik Tok go Sophie de Giraf

En toen ineens, kwam deze te gekke review! De Tik-Tok’go – nachtlamp en de kinderwekker in 1 van Sophie de Giraf, de Tik-Tok’go is een lamp om beter en langer te slapen, maar ook een essentieel en educatief product voor baby’s die de klok nog niet kunnen lezen. 😉 Hiervoor is het alleen nodig om de bedtijd en/of de tijd voor het middagdutje in te stellen en de Tik-Tok’go doet de rest.

Slaaptrainer

In de slaapstand verandert de Tik-Tok’go in een nachtdecor met blauw licht en een oplichtende uil om je kindje te laten weten dat het tijd is om te slapen en ’s ochtends als het lampje nog steeds blauw is dat het nog geen tijd is om papa of mama te roepen. Er is natuurlijk ook een wekstand, de Tik-Tok’go verandert dan in een zonnig geel decor en een knipogende Sophie de Giraf verschijnt om je kindje te laten weten dat het tijd is om op te staan. De Tik-Tok’go kan zowel liggend, staand als hangend worden gebruikt, werkt op batterijen of universele voeding.

Eerste avond met Sophie & Lauren

Wat ben ik benieuwd hoe Lauren het gaat doen, de eerste avond met deze slaapwekker. Ik heb de slaapstand ingesteld op 19.00 en de wekstand om 6.30. De tijd van de wekstand heb ik op tijd ingesteld omdat we normaal gesproken op dit tijdstip Lauren wakker maken als we moeten werken, als we Lauren niet zo vroeg hoeven wakker te maken slaapt ze meestal tot een uurtje of 7.30-8.00.

sophie de giraf, sophie de giraf wekker, sophie de giraf nachlamp, tik tok lamp, slaapwekker, slaaptrainer

Ik heb Lauren uitgelegd tegen 18.30 dat het om 19.00 bedtijd was, dan het blauwe lampje van de slaaptrainer dan ging branden. Sophie wou dan ook graag slapen, en ze vond het fijn als Lauren dan ook ging slapen. Ik ben met Lauren naar boven gegaan om haar te wassen, tandenpoetsen en een plasje te doen op het toilet. Toen was het bijna 19.00 en ben ik haar naar beneden gegaan want Sophie stond nog op de eetkamertafel. Ik heb de Tik-Tok’go gepakt en Lauren laten zien dat het blauwe lampje bijna ging branden. Ik vroeg haar: wat gaan we doen als het blauwe lampje brandt? Waar Lauren goed op antwoordde: slapen mama.

Beter en langer slapen

Ik heb haar ingestopt, knuffeltjes gegeven en nog even gevraagd wat ze allemaal had gedaan vandaag en als ze een leuke dag heeft gehad. De Tik-Tok’go heb ik op haar nachtkastje gezet en ze was er blij mee. Normaal gesproken moet ik Lauren altijd nog een boekje voorlezen maar ook dat hoefde ineens niet. Ik dacht: is dit nu een wonder? Ik heb haar een dikke kus gegeven en welterusten gewenst. Normaal gesproken roept ze me nog tientallen keren. Maar het bleef stil. Ik kwam beneden en dacht werkelijk waar: gebeurt dit nu echt?

Goedemorgen Lauren

Zoals ik al eerder zei had ik de klok ingesteld op 6.30. Lauren die werd natuurlijk nog niet wakker op deze tijd. Half uurtje later riep ze me dan uiteindelijk. Mama, mama, ik ben wakker hoorde ik. Ik kwam op haar kamer en ze keek helemaal gelukkig naar haar lampje. Het was geel! De ochtenden die nog volgden, werd ze er steeds meer van bewust dat de Tik-Tok’go ’s ochtends een andere kleur had dan de avond. Hopelijk blijft ze dit volhouden, want de avonden gaan zeker goed.

Op elk moment dat we even boven zijn, als het geen bedtijd is moet ze even langs Sophie. Want ze vindt het gek dat het Sophie de hele dag op haar nachtkastje staat. Het liefste wil ze Sophie mee naar beneden nemen. Maar nee, daar begin ik niet aan. Want dan ben ik bang dat het hele effect van slaapwekker weggaat.

Aanrader

Heeft jouw kindje ook problemen met het in slaap komen? Dan is deze slaaptrainer echt een aanrader. Met een korte uitleg begrijpen ze het al. Wat ik zelf ook heel erg prettig vind is dat het ook gelijk dient als een nachtlampje en het maakt geen geluid. Dus als je kindje langer slaapt, is er geen enkel probleem 😉

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...