Even geen papa en mama zijn…

18 augustus 2019

Toen wij zwanger raakten wisten we één ding zeker, we zouden niet alleen maar leven voor ons kind. We spraken af om iedere maand een uitje te plannen samen zodat we even geen papa en mama waren maar gewoon even samen. We zouden tijd vrijmaken voor elkaar en gaan uiteten, naar de bioscoop of gewoon een gezellige avond film kijken. Dan zou de kleine bij opa en oma of bij ooms en tantes zijn. Dat was de deal!

Tijd vrijmaken voor elkaar!

We zijn nu een jaar later. Alessia is inmiddels 1 jaar geworden en ik denk dat we welgeteld vijf keer echt zijn uit geweest samen. Het komt er gewoon simpelweg niet van!

Met een kind moet je alles plannen en wij moeten zelfs tijd voor elkaar plannen. Of we dan nooit samen op de bank zitten? O jawel, zeker wel. De een links, de ander rechts en het eerste uur in onze telefoon. Ja ja, lang leven de ouders van nu. Daarna kijken we vaak nog een aflevering van een serie en om 21.30 zegt mijn innerlijke klok: ‘bedtijd!’. Af en toe houd ik het langer vol, maar qua energie kom ik echt tekort.

Dus een avond samen uit is echt zo verkeerd niet.

Vrienden & festivals

Daarbij komt dat we beide best wel wat vrienden hebben, die vrienden hebben kinderen en ook die kinderen zijn natuurlijk jarig ;). Dus soms heb je gewoon drie tijd vrijmaken voor elkaar, even geen papa en mama zijnweekenden achter elkaar een kinderverjaardag. Om dan de rust voor haar niet te veel te verstoren pak je de andere dag maar gewoon even fijn thuis.

Dan tel ik festivals (we hebben er maar eentje gehad dit jaar samen maar toch) even niet mee als quality time. Je bent weg van huis dat zeker, maar je bent niet echt samen.

Last minute erop uit!

Vorige week besloot ik dat er verandering moest komen! Gewoon last minute, dus lekker niet gepland. Sushi zou het voor die avond moeten worden. Ik mag mezelf gelukkig prijzen met twee ooms (en tantes) die dol zijn op hun kleine nichtje. Een vraag naar oppas in de groepsapp en er werden zelfs plannen afgezegd om ons een avond samen te gunnen.

Last minute dus en wat was dat heerlijk! Ondanks dat we haar huilend achter lieten heb ik me er geen drie seconden druk om gemaakt. Uiteindelijk toch maar even een berichtje gestuurd om te weten of het allemaal goed gekomen was, maar verder waren we echt van thuis weg. Even praten over andere dingen als flestijden, doorkomende tanden, spuitluiers en andere ‘baby-praat’. Gewoon even volwassen dingen. Heerlijk!

Je beseft dan weer even dat je meer bent als mama en papa en je komt tenminste aan goede gesprekken en warme koffie toe.

Agenda plannen

Nu hebben we in de agenda een avond gepland waarop we oppas gaan zoeken voor een weekend in november waarin we een nachtje weg willen. Puur om te voorkomen dat november nadert, we geen oppas hebben en ons weer vol gepland hebben met ons sociale leven. Ergens klinkt het best triest maar ik denk dat we geen andere keus hebben om tijd vrij te maken voor elkaar. We roepen echt al even dat we wel eens samen weg willen alleen als we niet plannen kunnen we dat blijven roepen. Ik ben altijd wel een planner geweest, mijn vriend daarentegen minder. Toen hij de notitie zag in de gedeelde agenda was hij het echter helemaal met me eens en vond het een slimme zet.

Ik kijk nu al uit naar de melding ‘oppas zoeken voor nachtje weg november’! Begrijp me niet verkeerd, ik hou zielsveel van mijn dochter en ben graag bij haar. Maar ik hou ook zielsveel van mijn vriend en wil ook wel weer eens even echt bij hem zijn.

Lukt het jullie om voldoende tijd vrij te maken voor elkaar? Tips en tricks zijn welkom!

Liefs Pauline

Heb jij wel tijd voor jezelf? >>

Lees ook: wat als ouders gaan scheiden >>

-L

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...