hippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabelbabymeisje, babygirl, hippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Blogs elke zwangerschap kost je een tand, tandproblemen zwangerschap, zwangerschapskwaal

Published on november 30th, 2018 | by Saskia v K

0

Elke zwangerschap kost je een tand??

Wist je dat je tijdens de zwangerschap een verhoogde kans hebt op tandvleesproblemen? Dat komt omdat je dan het hormoon progesteron aanmaakt. Progesteron zorgt ervoor dat je baarmoeder niet kan samentrekken, maar het hormoon verzwakt ook je tandvlees waardoor het eerder kan gaan bloeden. Meestal speelt een tandvleesprobleem op tijdens de 2e en 8e maand van de zwangerschap. tandproblemen zwangerschap

Lees ook: 12 weken zwanger >>>

Lees ook:  20 weken zwanger >>>

Tandproblemen zwangerschap

Misschien heb je er weleens van gehoord; parodontitis; het is een tandvleesontsteking die het kaakbot aantast zodra het niet behandeld word, met als gevolg dat de tanden los komen te staan. Vrouwen die tijdens hun zwangerschap last hebben van parodontitis hebben 2 tot 7 keer meer kans op een vroeggeboorte dan vrouwen met gezond tandvlees, dat komt omdat verhoogde prostaglandinespiegels weeën opwekken.

Maar hoe herken je parodontitis?

– je adem ruikt onaangenaam
– je tandvlees is rood en/of gezwollen
– je tandvlees bloed tijdens het poetsen/ flossen/raggen
– je tandvlees trekt terug

Denk je dat je ongezond tandvlees hebt? Neem dan contact op met je tandarts, zeker als je een klein wondertje in je buik draagt.

In mijn volgende blog zal ik wat meer vertellen over doorkomende tandjes, tandenpoetsen bij peuters ( hoe dan?! ) en het melkgebit.

Liefs,

Saskia

Lees ook: 30 weken zwanger >>>

Lees ook: Bevallen doe je zo >>>

Boeken aanraders:

Tijdens zwangerschap: Veilig zwanger

Bevalling: Buskruit met muisjes en  Veilig bevallen

Kraamtijd: Veilig door de kraamtijd 

Babyboek: Oei ik groei

Tags: , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑