TIP: draag steunkousen tijdens je zwangerschap!

19 november 2019

Tijdens de zwangerschap heb je perioden dat je je goed voelt, maar er komt zeker ook een tijd dat er enkele vervelende veranderingen in je lijf gaan komen. Naast dat je als mum-to-be behoorlijk in gewicht kan toenemen door de komst van je kleintje, ben je misschien ook al misselijk, heb je al diverse zwangerschaps ongemakken en kun je zelfs flink last van pijn in de benen krijgen. Ook kan het zijn dat benen en voeten gaan opzwellen en aderen in je benen fors groter worden of zelfs opzwellen. Dit alles hoort bij je zwangerschap, maar leuk is anders. Maar wat kun je hieraan doen? 

Je lichaam moet hard werken tijdens de zwangerschap

Als gevolg van de gewichtstoename en toegenomen bloedvolume tijdens de zwangerschap moeten de benen van een vrouw in verwachting harder werken dan ooit. Daarbij zorgt een toename van oestrogeen als je zwanger bent ervoor dat je vaatwanden wat verslappen.

Spataderen

De kwetsbare aderen in je benen kunnen flink gaan opzwellen met als gevolg; spataderen! Bij de een zullen dit kleine spinadertjes zijn, maar bij sommige  aanstaande moeders kunnen er heftige spataderen optreden. Wanneer deze niet worden behandeld, dan bestaat er de kans dat ze alleen maar zullen verergeren. Wie eenmaal spataderen heeft, die is er niet zo maar weer af. Het is een schade die is ontstaan aan de aderen in de benen en er is een aanzienlijke kans dat deze schade bij een volgende zwangerschap alleen maar verergert.

Draag steunkousen tijdens je zwangerschap

Draag steunkousen tijdens je zwangerschap, echt het helpt! Dit klinkt natuurlijk helemaal niet sexy en leuk, maar pijnlijke benen wil je toch ook niet?! Door het dragen van sokken met compressie, ook wel steunkousen genoemd. Zij bieden voldoende steun en druk uit op de vaatwanden waardoor spataderen voorkomen worden. Zit het krijgen van spataderen in de familie? Dan is het aan te raden om gelijk al van het begin af aan steunkousen tijdens je zwangerschap te dragen.

Echt, het helpt!

Het dragen van steunkousen tijdens je zwangerschap van olfit wordt aangeraden door verloskundigen, huisartsen en gynaecologen. Door steunkousen tijdens je zwangerschap te dragen wordt een optimale circulatie van het bloed in de benen gestimuleerd. Dit heeft alleen maar positieve gevolgen voor jou! Je krijgt er ook minder vermoeide en pijnlijke benen door. Allemaal pluspunten waardoor jij je fitter voelt!

Steunkousen niet alleen voor ouderen, maar juist ook voor zwangere vrouwen

Als je denkt dat steunkousen alleen gedragen worden door ouderen dan heb je het volkomen mis. Ze bieden steun en comfort aan pijnlijke benen en vermoeide voeten en voorkomen spataderen.

Wanneer draag je steunkousen?

Je kunt de steunkousen tijdens de zwangerschap het beste zo lang mogelijk gedurende de dag dragen. ’s Nachts is niet nodig, tenzij het je is aangeraden door een specialist. Ga je op reis terwijl je zwanger bent en zit je enkele uren stil in de auto of het vliegtuig? Vergeet dan zeker niet om de steunkousen te dragen. Hier zul je extra voordeel van ondervinden tijdens én na je reis!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
positiekleding-zwangerschapskleding-voedings-bh

Comfortabel maar stijlvol: outfit ideeën voor mama’s met een baby

Als kersverse mama doe je er alles aan om zo goed mogelijk voor je kleintje te zorgen. Dat kost veel...
zwangerschapskleding

Preggo winterkleding – Keep that belly warm

Yes mommy, de winter is aan! Tijd om die buik eens goed warm in te pakken.. De tijd van veel...