Op reis met jouw kleintje

10 maart 2017

Een stedentripje doen met een baby, doe je dat of doe je dat niet? Wij zeggen dat je het gewoon kan doen en dan hoef je geeneens te kiezen voor de steden die gemakkelijk zijn voor kinderen, nee. Je kunt lekker naar de stad gaan naar waar jij naar toe wilt, want jouw kleintje heeft het toch nog niet door waar hij of zij is.

Stedentrip met baby

Maar wat zijn nu de steden waar je een keer geweest moet zijn? Het ligt er natuurlijk aan wat je graag wilt doen in de stad. Houd je van lekker eten, of ga je naar een stad vanwege de cultuur? Dat is daar allemaal afhankelijk van.

Wij delen graag de top 3:

  1. Barcelona
  2. Praag
  3. Berlijn

Favoriete stad is …

Stuk voor stuk mooie steden. Ik ben toevallig al in alledrie geweest, alleen toen nog zonder kind. Afgelopen november ben ik naar Parijs geweest samen met mijn kleine mannetje. Hij was toen zes maanden en dat is mij heel goed bevallen.

Ik ben met de Thalys naar Parijs gegaan, ook perfect voor een kleintje en is een babyroom aan boord en je hebt een stopcontact bij je stoelen. Wij verbleven in een hotel en ook toen was de service top voor het kleintje. Overdag ging ik naar musea, lekker ergens eten en mijn kleine man deed gewoon gezellig mee. Nou ja, hij lag veelal te slapen in zijn kinderwagen.

Iedere stad is goed om door heen te lopen. Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat je even over je planning nadenkt. Als de kleine de fles moet krijgen, zorg er dan voor dat je even ergens wat gaat drinken of gaat eten.

Maar ook met het vliegtuig kun je gemakkelijk naar verschillende steden, ik had onderweg een draagzak bij me, zodat ik mijn kleine man daar in kon doen op Schiphol, dan heb je je handen vrij om van alles te doen.

Inspiratie nodig voor een leuke stedentrip? Wij hebben een overzicht voor je van de beste steden qua onderwerpen. Houd je bijvoorbeeld van lekker eten, dan is Madrid een fijne stad, maar wil je graag veel activiteiten doen dan is het leuk om naar Londen te gaan. Bekijk de top 12 van de favoriete stedentrips op dit moment.

Boek je reis!

Omio, voorheen bekend als GoEuro, is een platform dat reizigers de mogelijkheid biedt mobiele trein, bus en vliegtickets te vinden en te boeken. GoEuro revolutioneert samen met meer dan 800 Europese vervoerders de reiservaring van reizigers door voortdurend meer keuze, transparante prijzen en boekingsgemak aan te bieden.

Wat is jouw ervaring? Ga jij wel eens op stedentrip met je baby?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...