Speelkamer inrichten: 5 tips

6 maart 2020

Heb je een ongebruikte ruimte in huis? Dan kun je deze met alle liefde en vrolijkheid omtoveren tot een geweldige speelkamer voor je kinderen. Niet alleen hebben je kids zo hun eigen speciale plek; je voorkomt ook rommel en rondslingerend speelgoed in de rest van het huis! Maar hoe pak je het inrichten van een speelkamer nu aan? We geven je een aantal leuke tips.

  1. Zorg voor goede verlichting

Een plafondlamp is natuurlijk belangrijk, maar zorg daarnaast ook voor andere verlichting. Haal bijvoorbeeld gloeipitjes in huis om wat sfeerverlichting te creëren, of installeer een spotlight in een bepaalde hoek zodat de kleintjes daar ook ‘s avonds genoeg kunnen zien. Goede verlichting zorgt niet alleen voor goede zichtbaarheid, maar ook voor sfeer en gezelligheid!

  1. Doe iets met de muur

Doe iets leuks of geks met de muur om de kamer lekker creatief en sfeervol te maken. Gebruik bijvoorbeeld krijtbordverf zodat de kleintjes lekker op de muur kunnen tekenen, of maak een mooie, kleurrijke wandschildering die ze kunnen bewonderen. Laat je de muren liever zoals ze zijn? Kijk dan naar andere opties. Lijst de favoriete tekeningen bijvoorbeeld in en hang ze aan de muur, of zet een grote boekenkast neer voor de kids die ontzettend van lezen houden.

  1. Zorg voor een degelijke vloer

Kinderen spelen nog lekker wild; en de kans is groot dat er eens iets op de grond valt. Een gloednieuw tapijt wordt hoogstwaarschijnlijk niet lang mooi gehouden. Zorg dus dat er oplossingen zijn om je vloeren te beschermen. Plaats een flink aantal speelmatten, of leg laminaat neer zodat je het makkelijk schoon kunt maken wanneer de kleintjes hun middagdutje doen. Om het wat warmer te maken kun je altijd nog een mooi (uitwasbaar) vloerkleed neerleggen!

  1. Maak een zithoekje

Maak een leuk zithoekje in de speelkamer met een tafeltje en wat stoeltjes waar de kleintjes lekker creatief bezig kunnen zijn of je samen een boekje kunt lezen. Leg wat kussens neer, zet een tafeltje in het midden en maak het sfeervol met hun favoriete knuffels.

  1. Vergeet de hut niet!

Welk kind houdt er nu niet van een echte hut? Of je nu een kant-en-klare kindertipi koopt of zelf creatief aan de slag gaat; iedere speelkamer moet een echte hut hebben. De ideale plek voor je kleintjes om zich in te verstoppen, verhaaltjes te verzinnen of boeken te lezen.

Wat kan jij echt niet missen in je speelkamer?

Ook leuk: een eigen speelplekje in de woonkamer >>

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

lotus-design-n-print-GnTYktHvNV8-unsplash

Met deze 5 dingen zorg jij voor een prachtige kamer voor jouw baby

Voor aanstaande ouders is het inrichten van de babykamer een van de leukste taken om uit te voeren. Het creëren...
image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...