Snoozebaby wereldwijd verkrijgbaar

24 maart 2023

Het Nederlandse babymerk Snoozebaby timmert flink aan de weg. De labelproducten die al in ruim vijftien landen te koop waren, zijn sinds kort ook in Albanië en Tsjechië verkrijgbaar. De producent van de labelproducten ziet, ondanks de economische situatie, een sterke groeimarkt in deze contreien.

Snoozebaby bestaat dit jaar achtien jaar en is de keukentafel inmiddels ruim ontgroeid. Het bedrijf is momenteel actief in 20 landen met in totaal 450 winkels, en produceert onder het OEKOTEX label. Dit betekent dat de producten gemaakt worden in fabrieken waar de arbeidsomstandigheden goed zijn. Tevens wordt gewerkt met natuurlijke materialen en is een deel van de collectie onder een GOTS certificaat geproduceerd.

Snoozebaby doneert..

Sinds de start in 2005 zijn meer dan een miljoen knuffeldoekjes verkocht van Snoozebaby verkocht. Niet alleen de knuffeldoekjes vinden gretig aftrek, ook producten als de knuffels, knisperboekjes, swaddles en dekentjes vallen in de smaak. Het assortiment is sinds de oprichting fors uitgebreid en bestaat uit boxkleden, wikkeldekens, knuffels, aankleedhoezen en linnen. Een deel van deze omzet doneert Snoozebaby aan Stichting Max. Met dit geld worden drinkwaterprojecten in Bangladesh gefinancierd om zodoende kindersterfte bestreden.

Lees alles over babyknuffels…

Kinderen worden aangetrokken door de labels

Snoozebaby doet de distributie in Nederland zelf en werkt in de rest van de wereld met partners die veel ervaring hebben in de kinderbranche. Er is uitgebreid marktonderzoek gedaan naar de haalbaarheid van dit nieuwe concept. Ondanks het lastige economische klimaat, ziet Marleen Rameckers, eigenaar van Snoozebaby, mogelijkheden. ‘Als je met vernieuwende producten komt, zal daar altijd een markt voor zijn. En kinderen worden enorm aangetrokken door de labels. Dat is in alle landen hetzelfde’, aldus Rameckers.

Snoozebaby realiseert groei

Rameckers heeft de ambitie om de komende jaren sterk door te groeien en uiteindelijk ook de Verenigde Staten te veroveren. ‘Het traject van het testen is reeds ingeslagen en ook de juiste partij hebben we inmiddels gevonden. Met een sterk merk en een duidelijk onderscheidend vermogen, het spreiden van risico’s en continue innovatie, houden we ons hoofd in deze moeilijke tijden zeker boven water en weten we zelfs een behoorlijke groei te realiseren’, analyseert Rameckers.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Kopie van meisjeskleding

Baby musthaves – Deze spullen zijn super handig!

Er zijn zoveel spullen te verkrijgen voor baby’s maar wat zijn nu echt de baby musthaves. Het allerbelangrijkste is dat...
DSC00720

Review; Olifant bijtring van Mushi…

In 2015 zijn wij, mijn man en ik, op reis geweest naar Thailand. Het land van de olifanten. Prachtig om...
DSC08771

Review; Gek op badderen met deze leuke bootjes

Toen Rae geboren werd, mocht ze na 2 dagen in bad. Een heerlijk moment vond ik dat! Zelfs terwijl ik...