S.L.A.M.! Sweat Like A Mother #Fitmom

16 oktober 2022

Negen maanden lang een kindje in je lichaam laten groeien en er vervolgens uitpersen. Wat een top prestatie!! Maar de veranderingen van je lichaam naderhand….dat is een ander verhaal. Aankomen tijdens de zwangerschap heb ik nooit een probleem gevonden maar toen ik eenmaal bevallen was, wilde ik niet alleen zo snel mogelijk weer op gewicht komen maar ook een fitte en energieke mama zijn.

Lees ook; Sporten tijdens en na de zwangerschap do’s en dont’s

Lichamelijk herstel na het sporten

Voordat ik de stap genomen had om weer actief te gaan sporten, heb ik eerst mijn lichaam de tijd gegeven om goed te herstellen. Bevallen is niet niks!

Onze zoon is in 2019 geboren via een keizersnede. De bevalling was erg zwaar en daar heb ik veel pijn van gehad. Daarom duurde het herstel ontzettend lang. In maart van dit jaar is onze dochter geboren via de natuurlijke weg. Ondanks dat het herstel dit keer sneller ging, had ik nog steeds te maken met de hechtingen, na weeën, een blaasontsteking, de bijwerkingen van de ruggenprik  en de ongemakken die ik ervaarde van het borstvoeding geven.

De eerste twee weken na de bevalling was ik echt hulp behoevend. Ik had pijn, was moe, beurs, om van de hormonen maar niet te spreken. Sneller dan ik had gedacht, voelde ik me lichamelijk weer mezelf en na 6 weken mocht en kon ik weer sporten!

Lees ook; Me-time in de sportschool

Personal trainer

Nog niet eerder had ik getraind met een personal trainer, dus de stap om iemand te benaderen vond ik best spannend. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Via mijn sportschool had ik personal trainer Jerry benaderd. Al snel hadden we een afspraak gemaakt voor een intake en voor ik het wist hadden we de eerste training gepland.

Jerry is niet alleen een zeer vakkundige trainer maar ook eerlijk, betrouwbaar en heel toegankelijk. Ik had er een goed gevoel over en had zin om te gaan trainen! Hij heeft mijn trainingsschema en voedingsplan gebaseerd op mijn persoonlijke doel en lichamelijke meting. Het bevat niet alleen  een combinatie van krachttraining en cardio maar ook een aangepast voedingsschema, en veel (online) begeleiding.

Opgeven is geen optie!

In mijn zwangerschapsverlof zijn we gestart met trainen. De trainingen werden wekelijks zwaarder maar opgeven was geen optie! Mijn uithoudingsvermogen werd groter en ik zag al snel resultaat, wat mij motiveerde om nog meer mijn best te doen!

Ik ging van niets naar twee keer trainen in de week. De eerste paar keer was ik helemaal gesloopt! In de periode dat ik nog thuis was, kon ik mijn balans vinden in het combineren van mijn gezin en het sporten. Dat klinkt misschien gek, maar ook daar moest ik mijn weg in vinden.

Barbell back squat, Dumbell Romanian Deadlift, Hyperextensions for Glutes… allemaal oefeningen die ik totaal niet kende. In het begin klonk het allemaal als Abracadabra voor mij. Maar hoe vaker we een training hadden, hoe bekender en minder spannend het werd.

Een fitte en energieke mama

Totaal ben ik ruim 20 kilo aangekomen tijdens de zwangerschap van onze dochter. Na de bevalling bleef ik hangen op zo’n 77 kilo. Ruim 10 kilo wilde ik er vanaf hebben. Het liefste een beetje meer. En het resultaat mag er wezen!

Het vraagt veel doorzettingsvermogen en ontzettend veel zelfdiscipline. Mijn conditie is gigantisch verbetert en de zwangerschapskilo’s zijn er allemaal af. In 5 maanden tijd ben ik 12 kilo afgevallen!

Ik wil niet alleen de beste versie van mijzelf zijn maar ook een fitte en energieke mama voor onze kinderen, die lekker in haar vel zit. Het is een grote stap om te nemen, maar het is zeker geen onmogelijke stap en het is absoluut de moeite waard!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...