Míjn kind slaapt uit!

28 oktober 2018

Tijdens de vorige winter was onze zoon Ben, van toen bijna 2 jaar oud, gedurende twee maanden continu ziek. Hij rolde van het ene virus in het andere. Dus brachten we vele nachtelijke uurtjes in zijn kamer door en zaten regelmatig met hem om half 6 al aan een waterijsje vanwege een zere keel. Toen hij eindelijk beter was, bleef hij wakker worden om half 6. Maar toen hij op een gegeven moment het om 4 uur ‘s nachts tijd vond om te gaan spelen, waren we er klaar mee. Tijd voor een slaaptrainer.

HELP, ik kan niet meer door slapeloze nachten >>

Speciale kinderklok

Ik weet natuurlijk niet of het bij kinderen zo werkt, maar bedacht me dat Ben helemaal geen besef van tijd zal hebben. Ik kan ook wel eens wakker worden ‘s nachts en denken dat de wekker zo zal gaan. Kijk ik dan op de klok, zie dat het pas 2 uur is en ik dus beter weer kan gaan slapen. Dus besloten we een ‘kinderklok’ te kopen, oftewel een slaaptrainer. Er zijn er meerdere op de markt en we kozen voor de Kidsleep Moon.

Uitslapen met een slaaptrainer

slaaptrainerDeze slaaptrainer heeft gedurende de nacht twee verlichte schermpjes: één met een slapend konijntje en één met een maan. Een paar minuten voor het ‘tijd’ is verdwijnt de maan. Dan komt de zon op en vervolgens springt het andere scherm naar het spelende konijntje. In de gebruiksaanwijzing staat (dacht ik) dat hij voor kinderen vanaf 30 maanden is en Ben was pas 23 maanden. Maar we waren zo toe aan meer slaap dat we het toch wilden proberen.

Ben gaat slapen

Bij het naar bed gaan legden we aan Ben uit hoe het werkte en ‘s ochtends kreeg hij van ons enkel te horen: “Het konijntje slaapt, dus Ben gaat ook slapen” en liepen we de kamer weer uit. Na een week volhouden werkte het! En konden we de tijd steeds met een kwartier verlengen. Al gauw sliep Ben weer de hele nacht door en meldde zich pas op de aangegeven tijd, wat tegenwoordig om half 8 of 8 uur is (de slaaptrainer heeft een weekend- en doordeweek stand). We zijn nu ruim een jaar verder en we zijn nog steeds dolblij met deze slaaptrainer, echt een aanrader!

Slaaptrainer – kinderwekker

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

kind is jaloers, jaloers kind

Help, mijn kind is jaloers!

Toen Ben nog geen anderhalf jaar oud was, ging ik op kraamvisite bij een vriendin. Hij was leuk aan het...
kerst, baby foute kersttrui, babylabel

Soms loopt het met Kerst net even anders …

Zo lang ik me kan herinneren vieren we in onze familie altijd eerste kerstdag samen. ’s Middags spelen we spelletjes...
reflux, verborgen reflux, baby, baby met reflux, mijn baby heeft verborgen reflux, wat is verborgen reflux

Wat is verborgen reflux + TIPS!

In de kraamtijd viel al op dat Ben veel huilde en weinig sliep. Wanneer de kraamverzorgster mij naar bed stuurde...