Slaaprituelen

30 augustus 2018

Slaaprituelen: Wat een verschil, het ene kind of het andere kind. Fedde is grootgebracht met flesvoeding. En hoe makkelijk was dat! Als het tijd was om te slapen dan hoefde je hem alleen even te wassen of in bad te doen, pyjama aan, verhaaltje voorlezen (of soms ook niet),  fles in zijn handen en weltrusten! De rest regelde hij zelf. Als zijn fles leeg was dan gooide hij die uit bed, of die vond je de volgende ochtend ergens op het voeteneinde. Hem hoorde je ook pas de volgende ochtend rond een uurtje of acht weer. En daarnaast sliep hij ook overdag gewoon. In het begin twee keer per dag en later werd dat nog maar één tukkie.

Lees ook: rustig slapen in een babynestje >>

Slaaprituelen

Ytse is groot gebracht met borstvoeding. Als je hem klaar gemaakt had voor de nacht, viel hij vervolgens aan de borst in de slaap. Nog even blijven zitten en dan kon je hem zo overleggen.  Echt super makkelijk! Tenminste, dat dacht ik toen. Hij wordt natuurlijk ook wat ouder, en borstvoeding minder….

Nou, nu is Ytse 14 maanden en wil hij voor het slapen gaan toch nog graag een flesje met warme melk. Dat vind ik dan verder geen probleem, maar dat ik in zijn kamer moet blijven tot hij slaapt is toch wel erg vervelend aan het worden. Het is namelijk nu ook zo dat hij gaat vechten tegen zijn slaap, dus soms is het echt pas tien uur voordat je zelf een keer naar beneden kan. Of dat je hem een flesje geeft, je hem weg ziet zakken en dan kruipend de kamer verlaat in de hoop dat hij het niet door hebt (ja, je zou het een keer moeten filmen).

Al verschillende “methodes”  geprobeerd, maar niks werkt echt. Dus prima, dan is dat maar zo! Het zal vast op een dag beter worden.

Wij zijn er wel achter gekomen dat als je Ytse na twee uur in de middag nog laat slapen, dat je ’s avonds een drama heb met naar bed brengen.  Vaak slaapt hij s’ochtends dan ook nog even en slaap hij in de middag van twaalf tot twee. Mocht hij daarna nog moe zijn, dan moeten wij dat maar rekken en  op tijd naar bed.  Soms ligt hij er dan om zes uur al in.  Maar liever zo, dan een hele avond met een druk jongetje.

Het maakt ook nog uit als je hem in de avond in bad doet. Hij wordt daar niet slaperig van, maar juist ontzettend wakker. Dat terwijl in de ochtend het effect juist andersom is.

Zo zie je maar, geen kind is hetzelfde.  En op een dag, zal hij vast een wat makkelijkere slaper worden, hoop ik 😉

Wat zijn jullie slaaprituelen?

Lees ook mijn blog Wat je niet moet zeggen tegen een borstvoedende mama >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...