Sinterklaas Kapoentje … 

4 december 2019

Hoor de wind waait door de bomen … Zeg maar gerust storm! Het is November. De Sint en zijn pieten zijn weer in het land. En de hartjes van kinderen kloppen vol verwachting wanneer zij hun schoentje mogen zetten. Ik weet nog goed dat ik mijn schoentje wel tig keer goed in het zicht had gezet met mijn tekening voor Sinterklaas. Piet en Amerigo vergaten wij natuurlijk ook niet!

Pietje Puk naar Sinterklaas >>

Sinterklaas

Ondanks alle discussies vieren wij dit Sinterklaas kinderfeest absoluut mee! Wij vieren het op onze eigen manier. Het enige dat telt is mijn kind blij zien. Deze donkere dagen worden verlicht door die blije snoetjes, ook door onze Liv. Al krijgt zij er nog niet veel van mee, ze is nu al gek op Sinterklaas. Wij kijken regelmatig het Sinterklaas journaal en zij staat met open mond te kijken naar die man met die rode jurk en die vrolijke, gekke pietjes.

Cadeautje in de schoen

Liv danst vrolijk mee wanneer zij een liedje zingen en kraait zelf wat mee in haar eigen taaltje. Liv heeft ook al haar schoentje mogen zetten.Mama heeft gezongen 😉 Ik heb uitgelegd dat lieve kindjes van de Sint een cadeautje in hun schoen krijgen. Liv begreep er niets van wat dat pakje onder haar schoentje deed. Oeps, hij paste niet in die mini stappers.

Ze had een zoef zoef koetje gekregen met haar kalfje. Meteen gingen ze de hele kamer door en heeft ze er de hele dag mee gespeeld. Bulls eye van lieve Sinterklaas!

Liv heeft haar eigen pietenmuts, die zij niet op wilt maar wel reuze grappig vindt bij papa en mama. Morgen gaan wij een mooie sinterklaas kleurplaat ‘ krassen’ en van het weekend in haar schoen doen voor de heiligman en zijn allerbeste hulp. Ik houd er zo van! Winderig en donker buiten en wij lekker binnen met de kaarsjes aan en Sinterklaas muziek op.

Op naar 5 December!  Hij komt.. Hij komt..

sinterklaas, mamablog, baby

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...