De eerste keer seks na de bevalling

18 september 2018

Een bevalling. Het doet wat met je lichaam. En met je leven overigens ook, maar goed ;-). Na 9 maanden uitgerekt te worden, wringt er zich plots een klein wezentje uit je en blijft je lichaam als een leeggelopen ballon weer achter. Sommige van mijn vriendinnen omschreven het zelfs als een verwoestende orkaan. seks na de bevalling

De eerste dagen na de bevalling was ik totaal niet met mijn lichaam bezig. Daar leek ik mentaal gewoon niet eens de tijd voor te hebben. Je accepteert gewoon hoe het is en je gaat door. Want de chaos van alle veranderingen overheerst. En dan langzaamaan valt alles in de plooi en begint je lichaam zich te herstellen. Ook je relatie begint weer vorm te krijgen. En uiteraard komen er daar dan lustgevoelens bij. En dan komt het moment waarop je weer seks hebt.

Seks na de bevalling

Ik had verschillende magazines en websites geraadpleegd en had mezelf voorgenomen om toch zeker zes weken te wachten om de liefde te bedrijven. Want zelfs al was de zin er wel, ik was bang dat mijn lichaam er gewoon nog niet klaar voor zou zijn. Zodra ik na zes weken naar de gynaecologe geweest was en zij me zou vertellen dat alles in orde was, zouden we ervoor gaan. En zo geschiedde. Alles bleek prima in orde en ja hoor, we mochten zeker weer vrijen.

Advies:

Maar ze adviseerde ons wel om extra veel glijmiddel te gebruiken. En dat toch wel zeker voor de eerste 100 keer. Ik moest hier eigenlijk heel erg hard om lachen. 100 keer! Dat klinkt toch zo oneindig, niet? Ze zal wel zeker ietsjes overdrijven, dacht ik.

Spannend die eerste keer seks na de bevalling

Maar toen was het zo ver. Wat spannend vond ik het! En hij ook! Een beetje ongemakkelijk wel. Precies zoals die eerste keer. Nou ja, bijna dan… Want de tip van dat glijmiddel was zeker meer dan welkom. Want ja, eh, het is toch wel een beetje een droge ‘warzone’ down there.

En ondertussen, al enkele maanden verder, gebruiken we elke keer nog steeds een stevige scheut glijmiddel. Maar verder is alles op dat vlak,weer bijna net zoals voor de geboorte van ons kindje. Behalve dan dat we niet meer ongestoord onze gang kunnen gaan, aangezien er soms een luid babystemmetje ineens beslist om ons te storen, haha!

Ik ben blij dat we even gewacht hebben. Dat gaf mij een gevoel van zekerheid. Het gevoel dat mijn lichaam er zeker weer klaar voor was. Maar misschien denk jij er helemaal anders over? Ik ben benieuwd: hoe lang heb jij gewacht tot je weer seks na de bevalling had?

Lees ook: je relatie na de bevalling >>

Lees ook: haaruitval na de bevalling >>

Hoe krijg ik mijn oude figuur terug na de bevalling >>

Boeken aanraders:

Tijdens zwangerschap: Veilig zwanger

Bevalling: Buskruit met muisjes en  Veilig bevallen

Kraamtijd: Veilig door de kraamtijd 

Babyboek: Oei ik groei

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

vroeggeboorte

Behandeling met progesteron geeft beter resultaat bij vroeggeboorte

Zwangere vrouwen die rond 20 weken zwangerschap een korte baarmoedermond hebben, hebben een verhoogde kans om te vroeg te bevallen....
image-2

Je kraamtas klaarmaken: hoe en wanneer begin je met de voorbereidingen?

Aanstaande ouders kijken ongeduldig uit naar de komst van hun baby. Van de vele voorbereidingen voor de grote dag, is...
keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...