Ritme baby: Play, Sleep, Eat and Repeat…

19 juni 2018

Onze jongste telg is inmiddels alweer 8 maanden en ik mag inmiddels wel van een ritme spreken. Nou moet ik toegeven (en dat klinkt heel luxe) dat onze derde echt een héél maar dan ook een héééél makkelijk kindje is. Nou hebben wij nooit mogen klagen, ook niet bij onze andere kinderen, maar zo relaxed als de jongste is… ritme baby

Lees ook: Rust reinheid regelmaat >>

Ritme baby

In het begin dacht ik alleen maar dit komt nooit goed. Het is ook net of het na de kraamweek ineens allemaal niet meer vanzelf gaat. Waar de kraamverzorgsters naar mijn idee al meteen alles van een leien dakje lieten lopen was er na die week compleet niks meer van over. Zo gingen er weken voorbij zonder enig ritme. Maar na een maand of 4/5 was het er dan ineens. Grappig eigenlijk ook als je bedenkt wat je er allemaal voor probeert te doen om wat ritme te krijgen maar dat ook dat allemaal niet mag baten. Het zal per kind ook zeker wel verschillen vanaf wanneer ze een bepaald ritme aan nemen.

Doorslapen

Nu mogen we dus al ruim een maand of 4 genieten van doorslapen en ik denk dat dat wel een wens is van vele ouders. Meestal rond half 7, 7uur word ze wakker ze krijgt dan nog borstvoeding bij ons in bed. Dan is het om ongeveer 8 uur, half 9 tijd voor een bordje pap. Om 9 uur gaat ze terug haar bed in waar ze meestal 2 a 3 uurtjes weg snurkt. Afhangend van hoe laat ze wakker is krijgt ze fruit of boterhammen. Na de boterham drinkt ze nog wat borstvoeding.

Als ze laat wakker was krijgt ze haar fruit rond half 3 om vervolgens naar bed te gaan tot ongeveer half 5, 5uur. Na het slaapje krijgt ze groente en yoghurt (heeft ze haar vroege ‘dienst’ dan is ze een uurtje eerder wakker en krijgt ze rond half 4, 4 uur een babykoekje) Tussen 7 uur, half 8 krijgt ze een laatste voeding (of papfles) en slaapt ze vervolgens ongeveer het klokje rond.

Babyslaapjes

Tussen haar slaapjes door is ze meestal 2 ½ a 3 uurtjes wakker en tussen alle eet/drink momentjes krijgt ze water. Verder is ze onwijs vrolijk en lacht gedurende de dag haar tandvlees bloot. Wat een heerlijk meisje. Het klinkt heel cliché, dat vond ik in het begin ook maar wat veel mensen zeggen ‘de derde doe je er zo effe bij’ is hier zeker aan de orde.

Hadden jullie er snel wat ritme inzitten bij jullie kindjes?

Doorslapen? Bel de nachtnanny >>

Gebroken nachten >>

SHOP TIP: hét babyboek vol informatie over jouw kleintje

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...