Review – Natruba bijtring en hydrofiele luiers

23 februari 2024

Van het Deense merk Natruba had ik nog nooit gehoord, leuk dat ik dit dan ook mocht reviewen. Toen ik de producten zag was ik echter meteen enthousiast over het design. Aan hydrofiel doeken nooit genoeg en ook een bijtring komt straks met een baby van zeker van pas.

Een fijne hydrofiel is onmisbaar

Toen Morris een baby was kwam ik al tot de conclusie dat je nooit genoeg hydrofiel doeken in huis kan hebben. Zo gebruikte ik ze tijdens de borstvoeding, als slabbetje, als lakentje, om in te bakeren en vast voor nog meer dingen. Toen ik de hydrofiel doeken niet meer nodig had voor Morris gebruikte ik ze nog regelmatig in het huishouden.

De hydrofiel doeken van Natruba zien er prachtig uit. De kleur is neutraal en met een subtiel printje erin verwerkt. De afmetingen zijn 65 bij 65 cm en de doeken bestaan uit een dubbele laag van 100% organisch mousseline katoen. De doeken voelen heerlijk zacht en luchtig aan en ik verwacht dat ze ook een goed absorberend vermogen hebben.

Blog – Waar kun je de hydrofiele doek overal voor gebruiken?
De hydrofiel doeken van Natruba worden gemaakt in een fabriek in Turkije en hebben een GOTS keurmerk. Dit houdt in dat de productie ervan op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze is gebeurd en afkomstig is uit de biologische landbouw.
Op de verpakking staat goed aangegeven hoe de doeken te wassen ( 30 graden ), niet in de droger te stoppen en niet te strijken.

De baby is er nog niet maar ik weet nu al dat ik deze doeken absoluut ga gebruiken. Naast dat de hoge kwaliteit van de doeken afstraalt is het design ook erg mooi en passend bij wat wij nu als stijl hebben van bijvoorbeeld de babykamer.

Een vrolijke papegaaien bijtring

Wat mij direct opviel bij de bijtring was het mooie uiterlijke in een fijne oranje / cognac kleur. Natruba geeft aan dat deze vrolijke papegaai het tandvlees masseert en het de pijn verlicht bij het doorkomen van de tandjes. De bijtring bestaat uit verschillende diktes en reliëf, erg interessant dus voor kleine handjes!
Het babyspeeltje is handgemaakt van natuurlijk rubber. Natuurrubber is milieuvriendelijk, vrij van PVC, BPA, ftalaten en nitrosaminen ( dus niet toxisch ). Het is 100% veilig om op te sabbelen en te kauwen, wel zo handig bij een bijtring! Het speelgoed is gekleurd met natuurlijke kleurstoffen.

Verder heeft het babyspeelgoed geen luchtgaatje, waardoor er geen water in het speelgoed komt. De bijtring kan dus bijvoorbeeld ook mee in bad. Ook is de bijtring makkelijk te onderhouden. Na gebruik wordt aangeraden het af te spoelen en met een mild sapje en vochtige doek schoon te maken. De bijtring kan niet in de vaatwasser en is niet te steriliseren in de magnetron.  Ik ben erg enthousiast over dit merk!

Over Natruba

Het speelgoed van Natruba wordt met toewijding vervaardigd, waarbij elk stuk met de hand wordt getekend, gemaakt, gegoten en beschilderd. Gemaakt van natuurlijk rubber, een fantastisch materiaal dat niet alleen veilig en niet-giftig is, maar ook milieuvriendelijk, duurzaam en biologisch afbreekbaar. Dit maakt het bijzonder geschikt voor het verzachten van pijnlijk tandvlees.

Kiezen voor Natruba speelgoed betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de gezondheid en veiligheid van je kind. De producten zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook van hoge kwaliteit, vrij van schadelijke stoffen zoals PVC, BPA, ftalaten en nitrosaminen. Ze zijn veilig voor kinderen om mee te spelen en voor baby’s om op te kauwen, met onafhankelijke tests die bevestigen dat ze geschikt zijn vanaf 0 maanden.

Natuurlijk rubber is hygiënisch, en al onze producten zijn ontworpen zonder gaten om schimmel en bacteriën te voorkomen. We koesteren niet alleen het heden, maar ook de toekomst van onze planeet. Met natuurlijk rubber streven we ernaar om plezierig, gezond en plastic- en chemicaliënvrij speelgoed te produceren, zonder schadelijk afval voor komende generaties.

Het assortiment van Natruba is ontworpen met aandacht voor de ontwikkeling van motorische vaardigheden, zintuiglijke, cognitieve en emotionele ontwikkeling, evenals het bevorderen van speel-, leer- en verbeeldingsvermogen. De producten zijn lichtgewicht en gemakkelijk vast te houden, stimuleren de beweging, oog-handcoördinatie en fijne motoriek.

Bij Natruba maken we producten waar je 100% zeker van kunt zijn

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...