Relatieproblemen na een baby

5 september 2017

Hoe vaak ik mensen wel niet hoor zeggen; we ‘namen’ (sorry voor mijn woordkeuze) een kindje om te zien of het de relatie zou verbeteren. Ik kan je vertellen: dat gaat niet werken.

Dit was overigens niet onze reden om Jaxx proberen te krijgen. We deden dit puur vanuit liefde, ondanks dat hij toch stiekem een beetje onverwachts kwam. Méér dan welkom, zeker bij mij. D (zo noem ik mijn vriend even) moest erg wennen aan het idee. Vanaf het moment dat Jaxx er is, is het één bonk liefde tussen die twee. Tussen hun wel en tussen mij en Jaxx, maar niet meer tussen mij en D. Ik voel dat de relatie ten einde loopt.

Moeilijke tijd

D en ik zijn bijna 9 jaar bij elkaar en wonen 5 jaar samen. Het zijn dus allemaal geen overhaaste beslissingen geweest. Wel was de relatie eigenlijk voor de komst van Jaxx niet helemaal stabiel. We maakten vrij weinig tijd voor elkaar en van échte liefde was er geen sprake. Tsja, en toen kwam er een klein hummeltje in ons leven die aardig wat decibellen ten gehore bracht. Elke dag en elke nacht. Koemelkallergie en reflux: zielig voor Jaxx en zeker geen aanrader voor je relatie!

Al gauw maakten we veel ruzie. Vermoeidheid en mijn hormonen maakten er echt een moeilijke tijd van de eerste maanden. We begonnen zelfs ruzie te maken waar Jaxx bij was, want we waren het ook niet eens over de soort opvoeding. Waar de één een beetje huilen niet erg vond, vond de ander dat echt een no-go. En ga zo maar door… en uiteraard vond ik dat D niks uitvoerde, dat vinden namelijk alle moeders. Toch?

Jaxx is nu 9 maanden en hoe gaat het nu? We zijn nu eigenlijk op het punt belandt om uit elkaar te gaan. Wel willen we blijven vechten voor onze relatie voor Jaxx. Een compleet gezin is nou eenmaal het beste, mits gelukkig en blij! Hoe we dit gaan aanpakken allemaal, dat weten we nog niet zo goed. Wel ga ik in therapie, om de eerste maanden te verwerken. Het huilen heeft toch het één en ander veroorzaakt in mijn lijf. De laatste dagen gaat het hier eigenlijk heel goed. Misschien moesten we juist uitspreken dat we zo niet langer door kunnen gaan. Dat is dan ook eigenlijk mijn tip: blijf praten, blijf elkaar steunen en heb elkaar lief. Alles voor dat kleine mensje!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...