Relatieproblemen na een baby

5 september 2017

Hoe vaak ik mensen wel niet hoor zeggen; we ‘namen’ (sorry voor mijn woordkeuze) een kindje om te zien of het de relatie zou verbeteren. Ik kan je vertellen: dat gaat niet werken.

Dit was overigens niet onze reden om Jaxx proberen te krijgen. We deden dit puur vanuit liefde, ondanks dat hij toch stiekem een beetje onverwachts kwam. Méér dan welkom, zeker bij mij. D (zo noem ik mijn vriend even) moest erg wennen aan het idee. Vanaf het moment dat Jaxx er is, is het één bonk liefde tussen die twee. Tussen hun wel en tussen mij en Jaxx, maar niet meer tussen mij en D. Ik voel dat de relatie ten einde loopt.

Moeilijke tijd

D en ik zijn bijna 9 jaar bij elkaar en wonen 5 jaar samen. Het zijn dus allemaal geen overhaaste beslissingen geweest. Wel was de relatie eigenlijk voor de komst van Jaxx niet helemaal stabiel. We maakten vrij weinig tijd voor elkaar en van échte liefde was er geen sprake. Tsja, en toen kwam er een klein hummeltje in ons leven die aardig wat decibellen ten gehore bracht. Elke dag en elke nacht. Koemelkallergie en reflux: zielig voor Jaxx en zeker geen aanrader voor je relatie!

Al gauw maakten we veel ruzie. Vermoeidheid en mijn hormonen maakten er echt een moeilijke tijd van de eerste maanden. We begonnen zelfs ruzie te maken waar Jaxx bij was, want we waren het ook niet eens over de soort opvoeding. Waar de één een beetje huilen niet erg vond, vond de ander dat echt een no-go. En ga zo maar door… en uiteraard vond ik dat D niks uitvoerde, dat vinden namelijk alle moeders. Toch?

Jaxx is nu 9 maanden en hoe gaat het nu? We zijn nu eigenlijk op het punt belandt om uit elkaar te gaan. Wel willen we blijven vechten voor onze relatie voor Jaxx. Een compleet gezin is nou eenmaal het beste, mits gelukkig en blij! Hoe we dit gaan aanpakken allemaal, dat weten we nog niet zo goed. Wel ga ik in therapie, om de eerste maanden te verwerken. Het huilen heeft toch het één en ander veroorzaakt in mijn lijf. De laatste dagen gaat het hier eigenlijk heel goed. Misschien moesten we juist uitspreken dat we zo niet langer door kunnen gaan. Dat is dan ook eigenlijk mijn tip: blijf praten, blijf elkaar steunen en heb elkaar lief. Alles voor dat kleine mensje!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

haren-wassen-baby

De eerste haartjes wassen? Hier moet je op letten!

Opeens is het hoofd van jouw baby of peuter bedekt met een dikke bos haar. Dat ging sneller dan gedacht!...
20-leukste-kraamcadeaus

De 20 leukste kraamcadeaus

Je wilt kersverse ouders iets geven dat zowel origineel, nuttig als hartverwarmend is. Met de komst van een nieuw kindje...
a4c4a1e2-1f44-4d05-bc6d-394e5597e011.__CR001464600_PT0_SX1464_V1___

Bijzondere outfits voor je kleintje voor carnaval

Laatst deelden we al een leuke blog met te gekke onesies voor je kleintje. Vandaag laten we je nog wat...