Charlotte heeft regenlaarsjes-angst

24 november 2018

Ondertussen is Charlotte 19 maanden en kan ze al flink wandelen. Een wandelingetje maken buiten vindt ze helemaal het einde. Regen of wind houden haar niet tegen. Tijd voor een paar regenlaarsjes dus!

regenlaarsjes-angst, roze regenlaarsjesRegenlaarsjes-angst

In de gezelligste winkel van de lage landen kocht ik Charlottes eerste paar regenlaarsjes. Ze zien er zo schattig uit, met een leuk printje en een opvallende roze zool. Ik ging er vanuit dat Charlotte de laarsjes even leuk zou vinden als ik. Bovendien mag je met regenlaarzen in plassen springen en in de regen dansen. Leuk, toch? Dat dansen in de plassen zal ze zeker en vast leuk vinden, maar die laarsjes aandoen… wat een d-r-a-m-a. Zodra ik haar de regenlaarsjes aandoe begint ze te huilen. Ze staat verstijft van schrik in de hal en wil geen stap verder zetten. Het lijkt wel alsof de laarsjes van beton zijn.

Anders dan schoentjes

Ik begrijp goed dat dit even wennen is voor haar. Zo’n regenlaarsjes zitten nu eenmaal best wel wat stugger dan een ander schoentje. Dus probeer ik haar uit te leggen en te tonen wat het voordeel is van de regenlaarsjes; je mag ermee in plassen springen en in modderpoelen spelen, je kan ze gemakkelijk zelf aan- en uitdoen, ze zijn leuk kleurrijk…. . Maar tevergeefs. Charlotte vindt de regenlaarsjes vreselijk. Zodra ze nog maar een glimp van de laarsjes in haar ooghoeken opvangt, laat ze zich huilend op de grond neervallen.

Dus deze wanhopige mama heeft jullie advies nodig; hoe help ik Charlotte over haar regenlaarsjes-angst heen?

Misschien zijn de speciale fleecesokken en regenlaarsjes van Shoesme een oplossing voor je probleem Evelyne?!

regenlaarsjes-angst

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...