Reff kreeg een blinde provocatietest. En de uitslag is …

31 maart 2021

Maandag 1 februari moet ik samen met Reff naar het ziekenhuis voor de 1ste blinde provocatietest. Dit houdt in dat hij deze ochtend in het ziekenhuis melkspuitjes oplopend tot flessen gaat krijgen met de ene ochtend geen koemelk eiwitten toegevoegd en de andere ochtend wel. 

Wat is een provocatietest?

Een allergie kan een reden zijn waardoor een kind last krijgt van een bepaald voedingsmiddel. Kinderen met een allergie voor een bepaald voedingsmiddel, laten hun allergie zien als ze daaraan blootgesteld worden. Dit heet provocatie. Wanneer het bewuste voedingsmiddel niet gebruikt wordt zullen de verschijnselen verdwijnen. Dat noem je eliminatie.

Vaak is het lastig om te beoordelen of een bepaald voedingsmiddel een reactie veroorzaakt of niet. Provocatietesten doen ze bij kinderen / mensen met een mogelijke allergie voor medicijnen of voedsel. Met een provocatietest onderzoeken ze of je een medicijn of voedingsmiddel veilig kunt gebruiken.

Dagopname ziekenhuis

Ze starten met een hele lage dosering in een spuitje en dit wordt iedere 20 minuten ongeveer verdubbeld tot 6 flessen. 

Voor de eerste fles wordt Reff lichamelijk gecontroleerd, zijn huid, zijn ademhaling en algehele toestand. Na de 6de fles moet hij 1 uur wachten voor hij weer nagekeken wordt en naar huis mag. 

provocatietest, provocatietest ziekenhuis, provocatietest baby, provocatietest koemelk

Dag 1 van de provocatietest

Op dag 1 had Reff een kamer alleen, hij kon tussendoor een klein dutje doen en vond het erg gezellig met alle verpleegsters! Ik merkte geen andere dingen als normaal en Reff dronk na 2x opwarmen ( in het ziekenhuis maken ze het niet warm genoeg naar zijn zin!) zijn flesjes gewoon netjes leeg.

Rond 13:00 gingen we richting huis en volgde we onze normale routine. De dag en avond verliep zoals deze normaal ook deed. Her en der onrustige momenten, vaak wakker.

Dag 2 van de provocatietest

Maandag 15 maart mochten we ons melden voor de 2de ochtend, ook hier werd Reff eerst onderzocht en weer alles besproken voor de eerste melkspuitjes aan Reff werden gegeven. 

Dit keer had hij een gezellig buurmeisje op de kamer die maar enkele dagen jonger was! 

Slapen kwam er dus niet van want dit was veel te interessant en ook de zuster van de vorige keer kwam weer even gezellig langs. Maar na enkele flesjes merkte ik wel dat Reff wat meer onrust kreeg wat trappelde en wat rood aanliep tijdens de flessen, zou dit dan toch toegevoegd koemelk zijn? Het was niets extreems maar nu let je natuurlijk ook extra goed op alles.. 

provocatietest, provocatietest ziekenhuis, provocatietest baby, provocatietest koemelk

Na de eindcontrole weer lekker naar huis en te bed om bij te komen van de ochtend! 

Pas ’s avonds merkte we dat Reff onrustig werd en uiteindelijk ook ontroostbaar. Hij trapte zich een ongeluk en huilde tranen met tuiten. Voor ons gevoel kon het niet anders zijn dan een toevoeging aan zijn flessen waar hij nu op reageerde. Maar dit moesten we nog enkele dagen afwachten tot het gesprek. 

De uitslag

Donderdag 18 maart het telefonisch gesprek met de kinderarts en de uitslag. 

We vertelden dat we dachten dat er de 2de melkeiwitten waren toegevoegd. 

De kinderarts opende de envelop met codes en daaruit bleek dat we geen gelijk hadden. De 1ste dag was met melk! 

We mogen nu met de melkladder kleine hoeveelheden melk gaan uitproberen en kijken hoe Reff daarop reageert. Ook zijn flessen mogen vanaf nu iedere week 1 maatschepje van normale voeding ipv neocate Syneo. 

Heb jij ervaring met een provocatietest bij jouw kindje?

Heeft jouw kindje ook een provocatietest ondergaan? Hoe hebben jullie dit ervaren? En wat was daarvan de uitslag?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Kopie van meisjeskleding

Baby musthaves – Deze spullen zijn super handig!

Er zijn zoveel spullen te verkrijgen voor baby’s maar wat zijn nu echt de baby musthaves. Het allerbelangrijkste is dat...
DSC00720

Review; Olifant bijtring van Mushi…

In 2015 zijn wij, mijn man en ik, op reis geweest naar Thailand. Het land van de olifanten. Prachtig om...
DSC08771

Review; Gek op badderen met deze leuke bootjes

Toen Rae geboren werd, mocht ze na 2 dagen in bad. Een heerlijk moment vond ik dat! Zelfs terwijl ik...