Pietje Puk

30 november 2018

Mijn Pietje Puk maakte voor het eerst de intocht van de belangrijkste man in december mee, onze goedheiligman Sinterklaas. Vorig jaar zat hij nog voor de televisie te kijken naar iemand waarvan wij wilde dat hij er naar keek, maar hijzelf liever bezig was met zijn loopkar en de daarbij horende blokken, en nu stond deze jongen tussen de menigte te dansen en te springen op sinterklaasmuziek. Wachtend op Klaas en kijkend naar alle andere pietenkindjes.

Pietje Puk

pietje puk, intocht sinterklaas, kind eerste keer sinterklaasWat hebben we allemaal super geboft met het weertje. Ondanks dat het koud was (ja hèhè, het is eind november) stonden we toch maar allemaal lekker met onze kids in het zonnetje naar de aankomst van Sinterklaas te kijken. Bij ons kwam de Sint aan in een grote boot volgeladen met pieten, pepernoten en hopelijk kadootjes voor iedereen, waarvan hij vast bij veel kindjes al vanavond begint met uitdelen van de schoenkado’s.

Mijn pietje legt nog geen link met Sinterklaas, schoenen en kadootjes dus voor hem vanavond nog even geen schoenkado. Om heel eerlijk te zijn heeft deze moeder nog helemaal niks ingekocht. (Oepsie) Wel staan er wat kado’s al opgeschreven om in te slaan voor de Sint.

Zo krijg Puk op 5 december een radio met microfoon, theaterkaartjes voor de Bumba-show en ondergoed van Ten Cate. Voor de schoenkado’s wil ik voor hem stapel-krijtjes van playon crayon kopen (deze geven ook niet af, handig!) En ook staat er een lekkere warme badjas op het lijstje.

Speelgoed weggeven

Dit jaar geven wij ook wat speelgoed aan kindjes die het wat minder hebben. Speelgoed wat bij ons op zolder ligt en waar Puk niet meer mee speelt, maar waar een ander kindje hopelijk heel blij mee is. Verschillende scholen doen hier aan mee, maar ook instanties als het leger des heils en de speelgoedbank.

Ik zag ook dat er een recycle Sint bestaat. Deze geven door het hele land markten waar je speelgoed kan inleveren waar je op uitgekeken bent. Op de site kan je er meer over lezen.

Maargoed, terug naar de intocht; Puk heeft Piet ontmoet, van heel dichtbij kwam hij naar beneden geroetsjt met een touw van het dak. Ondanks dat Piet eerst nog heel leuk was toen hij in de lucht hing, vond hij het toch wel spannend toen de piet naast hem op de grond stond. Pas toen er eten in het spel kwam (pepernoten) vond hij die vreemde man met rode lippenstift toch wel een aardige gast. En zo gingen we verkouwkleumd, moe en voldaan met een zakje pepernoten weer naar huis.

Welkom Sint&Piet. Wij hebben genoten van jullie aankomst.

Liefs Saskia 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...