Naar de peuterspeelzaal

15 september 2016

Voor het eerst naar de peuterspeelzaal: Twee droevig starende oogjes turen uit het raam. De andere peuters zitten in de kring. Maar jij niet. Jij mist mama.  Je slaat je armen om me heen en laat me geen moment meer los of uit zicht. ‘Mama mist’ zeg je steeds met een bedroeft gezicht, en mijn hart weet niet of het moet smelten of scheuren. We moeten hier doorheen lieve schat. En het komt goed.

Lees ook: bijna naar school >>

De eerste keer naar de peuterspeelzaal

Heel eerlijk? Ik keek er best een beetje naar uit. Twee ochtenden lucht, me-time. En voor jou, lieve kleine vriend, is het ook goed en leuk om met andere kindjes te spelen. Je eigen ding te hebben, naast je schoolgaande zussen.

Mama helemaal voor jou alleen

Je zal moeten wennen. Want je hebt mama helemaal voor jou alleen wanneer je zussen op school zijn. Mama is je grootste knuffelbeer en meest favoriete speelgoed, en dat ben jij ook voor mij. Vooral in de ochtend, wanneer je alle tijd neemt om wakker te worden, lekker dicht tegen mama aan. Kostbare momenten die ik koester!

Sterke band moeder zoon

Onze band is sterk, heel sterk. We hebben samen dan ook behoorlijk wat meegemaakt. Je bent de kers op de taart, mijn mooiste kadootje, maar de weg was niet zonder hobbels en diepe kuilen. Wellicht is het onze band die deze stap onverwacht zwaar maakt. Alsof die navelstreng letterlijk wordt doorgesneden met deze eerste stap naar zelfstandigheid.

En weet je? Over een paar weken sta je met glinsterende oogjes en een stralende lach mij uit te zwaaien en gaat mama met een gerust hart weg. Jij speelt en leert met je leeftijdsgenootjes en mama haalt wat werk in. En altijd, altijd, kijk ik weer uit naar het moment dat ik je weer zie en jij je kleine armpjes om mijn nek slaat.

Op weg naar de peuterspeelzaal

Op weg naar de peuterspeelzaal. De derde en laatste keer dat ik als moeder deze fase in ga. Voor jou lieve schat een nieuwe onbekende fase. Voor ons beiden een stukje loslaten. Maar onze band, is voor altijd.

Lees ook: peuterpuberteit >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

het slaapatelier, kinderslaapcoach, kinderslaap coach, slaapproblemen bij kinderen, slaapprobleem baby, slaapprobleem ouders,slaap

Gluren bij de buren: een dag in het leven van een kinderslaapcoach

Slaap is mijn passie, mijn werk en mijn hobby. Uren kan ik erover doorpraten. De ontwikkeling van slaap, hoe we...
alfabet kaarten, maan amsterdam

Spelenderwijs je kindje het alfabet leren?

Spelenderwijs je kindje het alfabet leren? Hier is het doosje met alfabet kaarten van Maan Amsterdam een echte hit. Op...
zindelijkheidsbox, kind zindelijk maken, zindelijk worden kind, welke leeftijd kind zindelijk, zindelijk worden tips

Je kindje snel zindelijk met de zindelijkheidsbox + WINACTIE

Tja, hoe doe je dat zindelijk maken van je kind? Geen idee hoe ik dit aan moest pakken. En dan...