Ondeugende peuter, zou ze in de peuterpuberteit zitten?

27 april 2021

Fases, fases, fases..zou dit tot hun 18de doorgaan? Vast wel.. Elke leeftijd zal ook wel zijn kenmerken en charmes hebben maar de leeftijd 2, wat een opgave en wat een geduld moet ik hebben. Ze is de hele dag grenzen aan het opzoeken en mij aan het uitdagen. Zou Vienna in de peuterpuberteit zitten?

Vienna voelt mij perfect aan

Ze voelt mij mega goed aan, en als ik dan een slechte dag heb zal zij dit ook laten merken. Ondanks dat ze ook onwijs lief kan zijn, moet ik soms ook streng optreden. Maar natuurlijk, lacht ze mij dan ook gewoon uit en doet ze net of ze geen oren heeft gekregen van ons. In de hoek zetten kent ze al dus als ze wat heeft gedaan wat niet mag, zegt ze “ vie in de hoek? Doei mama” en soms zegt ze niks en gaat ze er al gewoon zitten. Ik heb er wel eens aan gedacht om een stoeltje neer te zetten en haar daarop te zetten als ze iets doet wat niet mag, want de hoek maakt toch geen indruk meer. En als er dan bezoek is, gaat ze toch lachend naar de visite zitten kijken.

Uitdagen en grenzen opzoeken

Ze is lekker aan het uitdagen en de grenzen aan het opzoeken. Speelgoed op de grond gooien, terwijl ik net 2seconde geleden heb gezegd dat dit niet de bedoeling is, eten uit je mond halen om het vervolgens over de tafel heen te smeren, je drinken expres uit je mond laten lopen of de ogen van de hond willen uitsteken.  En uiteindelijk is dat ook helemaal niet erg, want persoonlijk vind ik het echt wel leuk als er genoeg pit in zit! En houdt mij ook lekker bezig, politieagent mama is haar kind aan het opvoeden!

Grappige uitspraken

Ook de uitspraken die ze soms uitkraamt, echt om te gieren. Wel moet ik zeggen dat ze echt in haar “na-aap-fase” zit, alles wat wij zeggen, zegt zij na. Maar ook ineens uit het niets dat ze zelf met zinnetjes komt waar ik onwijs om moet lachen. Ook zo het woordje “ picknickmand” zij noemt het een “pikkiemand”. Of als ze iets wilt en je vraagt : “wil je wat te drinken Vienna” dan reageert zij terug : “ ja heel graag”. Ik denk dat ik dit ook echt het leukste vind, de puurheid en de directheid van kinderen. Ik kan hier mega van genieten.

Wat als jij straks in de puberteit komt: HELP!

Maar ook de boze momenten hebben soms wel een grappig toontje. Want als ze haar zin niet krijgt, trekt ze ook een “duckface” ze lijkt dan ook ineens een paar jaar ouder, en soms denk ik “wat als jij in de puberteit komt?” HELP! Eerlijk, wil ik daar nog niet aan denken, want de momenten dat ze bij mij komt zitten en mij een warme knuffel geeft, zijn voor mij de momenten waar ik van smelt en veel waarde aan hecht. En eigenlijk ben ik de echte struggles die we dan door de dag heen hebben, wel vergeten. Het lijkt ook wel of je alles van ze kan hebben, en je het uiteindelijk toch weer vergeet.

Ik geloof er ook heilig in dat je van je eigen kind meer kan hebben dan van andere kinderen. En wat ze ook uit spoken, je altijd onvoorwaardelijk van ze houdt.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerjasjes baby peuter (1)

Heerlijke jasjes voor het voorjaar

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine...
babyboek hoe groot is jouw baby

Dag erwtje, welkom watermeloen!

Hoe groot is de baby in de buik? Die vraag krijgen zwangere vrouwen heel vaak. Mama’s-to-be’s weten precies hoe groot...
moederschap

Moederschap – soms voel ik me een andere moeder

Ik lees verhalen, hersenspinsels en ervaringen van andere moeders online en op social media. In veel van die gevallen voel...