Dansen is goed voor de ontwikkeling van je peuter

28 februari 2020

Lauren is dan al wel twee jaar, en we komen nu op zo’n punt hoe ik haar meer uitdaging kan geven. Via via kwam ik terecht bij een dansschool bij ons in het dorp. Daar hebben ze 1 ochtend mini-moves. Dit is een peuterdans les voor peuters en kleuters van ca. 1,5 tot 4 jaar die lekker samen met papa, mama, opa of oma kunnen dansen en springen op vrolijke muziek. Tijdens de les wordt ook gewerkt met verschillende gym attributen.

Peuterdans is goed voor de grove motoriek

Peuterdans is onder andere goed voor de; motorische ontwikkeling, ontwikkeling van de muzikale vaardigheden, sociaal-emotionele ontwikkeling en spraak- en taal ontwikkeling. Dansen op muziek vinden peuters altijd leuk. Je kunt daarbij denken aan de gebruikelijke beweegliedjes als ‘Tsjoe Tsjoe Wa’, maar ‘Bewegen is gezond’ van Kinderen voor Kinderen en ‘Even stampen’ van DD Company zijn ook toppers. Het is geweldig om te zien hoe Lauren zich vermaakt met de andere kindjes, en mama doet gezellig mee! 😉

peuter dans les, peuter gym

Dansen en gymen

Na het dansen is er ruimte om te gymen, elke week heeft de ‘juf’ een ander parcour voor de kindjes. Met matten, banken, trampolines en grote ballen is het één groot succes. De leukste dingen worden bedacht; glijbanen van matten, evenwichtsoefeningen, hoogtes en vooral wat ik zelf heel belangrijk vind waar goed op word gelet is het wachten op je beurt. Lauren blij, Mama blij!

Kijk Lauren eens goed dansen #zoschattig!

Lekker dansen

Elke woensdagochtend weet Lauren precies waar we heen gaan als ik de anti-slip sokjes in de tas doe. Dan roept ze heel hard: DANSEN! MUZIEK! Dat geeft mij zo’n fijn gevoel en dan weet ik dat ik de juiste keuze heb genomen. Lauren gaat tot eind oktober naar de dans en gym ochtend. Vanaf dat moment is er een plekje vrij voor haar op de peuterspeelzaal. Dit is een goede tussenoplossing. Ik zie haar genieten in de gymzaal, en beweegt heerlijk mee op de muziek en doet goed mee met de gym. Aan het einde van de gymles vind ik het helemaal aandoenlijk. Alle kindjes zittend op een rij en de papa’s en mama’s aan de andere kant van de gymzaal, en dan roepen we: wie komt er in mijn huisje? En hoe heerlijk en fijn is het als je dochtertje naar je toe rent en je een dikke knuffel geeft. Zo voelt liefde.

Gaat jou kindje ook naar peuter dans & gym of heb je dit ook in de planning?

Lots of love,

Esther
@eastsidemommy

peuterdans, peutergym

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

z8-xmas-24mood0809-24980

Feestkleding voor de kleintjes

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat veel mensen zich klaar maken voor de feestdagen....
Ontwerp-zonder-titel-2

Gespot! Winterjasjes voor de kleintjes

Ben jij al toe aan het winterse weer? De nieuwste collecties stromen de winkels binnen en daar zijn wij meer...
salted-stories-badpak_768x768_124509

Salted Stories – Voor avonturen op het strand

Dit is Salted Stories! Een nieuw UPF 50+ badmodemerk voor kinderen en volwassenen. Twinning met het hele gezin in deze...