Persoonlijk bevallingsverhaal van Lieke

27 oktober 2020

Mijn persoonlijk bevallingsverhaal: Tijd voor een throwback 🔙 25-5-18 Tijdens ons bezoek bij de verloskundige word ik gecontroleerd en ook gestript aangezien ik al 2cm ontsluiting heb, hopelijk brengt dit de bevalling op gang!

Lees meer zwangerschap blogs >>

Einde zwangerschap

Omdat ik aangeef dat ik deze week minder voelde als voorheen ( lees ninja en blauwe plekken ) worden we doorgestuurd naar het ziekenhuis ter controle voor een ctg en echo. Hierin wordt opgemerkt dat ik erg weinig vruchtwater heb en ons meisje niet helemaal volgens de groeicurve mee groeit.

Het heeft dus niet veel zin om nog lang in mijn buik te blijven, ik wordt nogmaals getoucheerd en er wordt een kweek genomen aangezien ik vaak blaasontsteking heb.

Zondag moet ik weer op controle komen, en als dit niets doet krijg ik een inleiding op mijn uitgerekende datum, dus maandag.

De weeën worden steeds heftiger

Toch begin ik ’s middags rond 16:00 uur buikpijn te krijgen die steeds weer gaat en terug komt, rond 20:15 gaan we richting het ziekenhuis aangezien het wat sneller op elkaar komt. Daar wordt ik gecontroleerd en heb ik 3/4 cm ontsluiting, na twee uur wordt dit weer gecontroleerd en zit ik nog steeds op 4 cm er wordt besloten om mijn vliezen te breken in de hoop dat het wat sneller gaat. Om 00:00 komen ze nogmaals toucheren en zit ik op 6 cm de weeën worden steeds heftiger en sneller op elkaar. Ik heb moeite met ze weg te puffen en kan geen fijnere houding vinden als op de wc zitten…. 🤭

Pijnstilling is nodig!

Ik vroeg om iets van pijnstilling, maar de ruggenprik is niet meer haalbaar aangezien het ineens zo snel ging. Gelukkig kreeg ik een remifantanil pompje, waardoor ik even wat meer rust tussendoor heb.

Persdrang

Binnen 1 uur voel ik al flinke persdrang, na een half uur komen ze dit “eindelijk” controleren en mag ik direct mee gaan persen. Na 14 minuten heb ik jou in mijn armen. Het mooiste moment!

Welkom

Welkom kleine Saar 26-05-2018 om 2:27 met een gewicht van 3065 en een lengte van 49cm.

XX

Lieke

Lees ook: Bevallen doe je zo >>

persoonlijk bevallingsverhaal, geboorte baby, geboorte baby meisje

Wat je moet weten als meisjesmama >>

PS: Wil jij ook jouw persoonlijk bevallingsverhaal met ons delen? Stuur je zwangerschap blog naar info@baby-label.com 

Dit is Lieke haar eerste blog als blogger voor Babylabel. Vind je haar blog ook leuk? Geef haar een like op Facebook en/of instagram.

LEES OOK: 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

vroeggeboorte

Behandeling met progesteron geeft beter resultaat bij vroeggeboorte

Zwangere vrouwen die rond 20 weken zwangerschap een korte baarmoedermond hebben, hebben een verhoogde kans om te vroeg te bevallen....
image-2

Je kraamtas klaarmaken: hoe en wanneer begin je met de voorbereidingen?

Aanstaande ouders kijken ongeduldig uit naar de komst van hun baby. Van de vele voorbereidingen voor de grote dag, is...
geboorteplan maken

Geboorteplan: Zet jouw wensen op een rijtje. (Incl gratis pdf)

Fijn voor jou, je partner én je verloskundige of gynaecoloog: een geboorteplan. Jij en je partner zetten op papier wat...