Het mooie leven op social media

6 oktober 2020

De meeste verhalen die je ziet op social media is dat alles perfect is, en ik krijg snel het gevoel dat ik dan ten onder doe als de rest en dat m’n zelfvertrouwen minder wordt. Niet alleen om het perfecte plaatje, maar ook de fantastische lichamen en de perfect luisterende, lieve kinderen. Het hele plaatje klopt. Maar in werkelijkheid is dit echt wel anders.

#Goednieuwsshow

Natuurlijk post ik ook wel foto’s waar het allemaal geweldig lijkt, maar natuurlijk zitten er ook wel dagen bij dat ik echt niet mezelf ben of dat het niet mee zit. En waarom post je deze foto’s dan niet zal jij je afvragen. Nee, het is geen schaamte, maar wil je dit aan de buitenwereld laten zien. Veel social mediakanalen lijken op een goednieuwsshow. Er worden foto’s gepost met geweldige dingen die sommige mensen meemaken. Perfect outfits, de liefste kinderen, de geweldigste restaurants, de mooiste interieurs of hotelkamers. Begrijp me niet verkeerd, maar als intussen iedereen online maar laat zien hoe bijzonder zijn of haar leven is, dan voel ik mij best wel saai en nietsbetekenend. Leuke en inspirerende dingen willen delen, dat begrijp ik. Dat doe ik ook. Maar is dit werkelijk het enige beeld dat we willen creëren. Ik kan daar zeker zenuwachtig van worden want het lijkt wel een dagtaak te worden.

social media, het perfecte leven op social media, social media maakt mij onzeker

De normale Nederlandse vrouw

Ik was ook zeer verrast toen Miljuschka Witzenhausen een paar foto’s online zette van haar sexy buik. De normale Nederlandse vrouw. De vrouw waar veel vrouwen in zich kunnen herkennen. En waarom ben jij anders dan de rest? Het hele social media gebeuren geeft tegenwoordig zo’n druk op het normale leven. 

Super mama

Ik ben trots, gelukkig en heel erg tevreden met m’n leven en met m’n gezin. Ik werk 32 uur, doe zelf het huishouden, en nee, ik sta er niet alleen voor. M’n vriend heeft een drukke baan en ik kan daar heel goed meeleven. Het is een keuze van ons allebei. Een keuze die je samen hebt gemaakt. De dagen dat ik vrij ben benut ik praktisch, en heb echt niet altijd de tijd om het perfecte plaatje te creëren. Lauren heeft ook wel eens haar dag niet, en dan kan ik haar ‘af en toe wel achter het behang plakken’, en dit mag ook wel eens herkenbaar worden op social media. Alle mama’s en papa’s hebben wel zulke dagen die ze meemaken met hun kids. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand op deze aardbol leeft waar alles probleemloos gaat. Maak het herkenbaar, voor jezelf maar ook voor de ander.

Ik wil graag mezelf blijven, en mezelf, dat is niet perfect.

Liefs,

Esther @eastsidemommy

PS: zet jij foto’s van jouw kinderen online? >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...