3 x originele manieren om meter/peter te vragen

13 februari 2018

Jullie zijn in blijde verwachting en hebben de geschikte peetoom en peettante oftewel peter en meter in gedachten. Maar hoe ga je hen dé vraag stellen? Uiteraard kan je leuke slabbetjes en t-shirts laten bedrukken of een hippe kras-kaart kopen. Maar indien je op zoek bent naar een nét iets originelere manier, hebben we speciaal voor jou de fijnste doe-het-zelf ideetjes even op een rij gezet;

Willen jullie mijn peetoom en peettante zijn?

Vraag het met een lightbox

peetoom en peettanteLightboxen zijn helemaal hip. Je hebt ze in alle kleuren en maten en zelfs met verschillende lettertypes. Puzzel je vraag op de lightbox en wees vooral creatief. Voeg er bijvoorbeeld nog een leuk icoontje bij, of maak er een rijmpje van, alles kan! Pak de lightbox vervolgens mooi in als een cadeautje. Zo krijgt de meter/peter er nog een gaaf geschenk bij ook! Gegarandeerd dat ze ja zullen zeggen!

Vraag het met een fopdoos

Fopcadeautjes zijn hét einde, toch? Start met een heel klein doosje, waarin je een mooi briefje steekt met dé vraag op. Pak dit doosje in met vrolijk cadeaupapier en doe het in een iets groter doosje. Pak ook dat doosje vervolgens in en doe zo door tot je de gewenste grootte hebt bereikt, of tot alle doosjes op zijn 😉. De toekomstige meter/peter zal hier absoluut veel plezier aan beleven!

Vraag het met letterkoekjes

Koop een grote zak met letterkoekjes en start de zoektocht naar alle benodigde letters. Hier kan je wel even zoet mee zijn. (Tip; kan je een specifieke letter echt niet vinden? Misschien is er wel een andere letter die er erg op lijkt? Zo kan je bijvoorbeeld van een T gemakkelijk een L maken met een juist geplaatst hapje 😉) Maak een mooi kaartje waarop je de vakjes aanduid, zodat de meter/peter-to-be gezellig kan puzzelen. Benieuwd of hij/zij de vraag snel zal kunnen vormen!

Wij zijn benieuwd; hoe heb jij dé vraag gesteld aan de meter/peter van jouw kindje? Heb jij voor ons nog creatieve ideeen om peter en meter te vragen? 

 

Lees ook: 5 originele babyfoto ideeën >>
Lees ook: ‘een bijzondere opa en oma’ >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240218171807

Review – Natruba bijtring en hydrofiele luiers

Van het Deense merk Natruba had ik nog nooit gehoord, leuk dat ik dit dan ook mocht reviewen. Toen ik...
haren-wassen-baby

De eerste haartjes wassen? Hier moet je op letten!

Opeens is het hoofd van jouw baby of peuter bedekt met een dikke bos haar. Dat ging sneller dan gedacht!...
20-leukste-kraamcadeaus

De 20 leukste kraamcadeaus

Je wilt kersverse ouders iets geven dat zowel origineel, nuttig als hartverwarmend is. Met de komst van een nieuw kindje...