Papa’s kindje

21 april 2019

Je hoort vaak dat het meeste op moeder aankomt bij pasgeboren kindjes. Papa’s weten zich vaak geen houding te geven als een baby begint te huilen of zijn luier vol gepoept heeft. Laten we het vooral niet over aankleden hebben, want hoe krijg je ooit een baby in een romper? Ik heb drie zonen. Jongens zijn over het algemeen mama’s kindjes. Toch is mijn jongste echt een papa’s kindje en ik vind het leuk daar wat over te vertellen.

Papa’s kindje

Het begon eigenlijk al toen ik zwanger was. Jayce was een bewegelijke baby in mijn buik, maar zodra hij de stem van mijn vriend hoorde werd het nóg erger. Ik ben van mijn vorige zwangerschappen gewend dat wanneer papa zijn hand op mijn buik legde het ineens stil was in mijn buik. Dat was dit keer compleet anders. En ik vond het fascinerend om te zien.

Traumatische bevalling

Mijn bevalling was relaxed maar eindigde in een horror scenario. Jayce heeft er niks aan over gehouden maar ik was compleet van de kaart. Ik had een trauma opgelopen en zat compleet in mijn eigen bubbel. Hierdoor waren mijn gevoelens ook in de war. Ik moest weinig van Jayce hebben. Ik deed wat ik moest doen en gaf hem het liefst zoveel mogelijk weg of legde hem in de wieg. Het was vreselijk…

Gelukkig heeft mijn vriend heel veel van mij overgenomen en eigenlijk alle zorg voor Jayce op zich genomen. Zodra hij uit zijn werk kwam nam hij de zorg van mij over en kon ik weer even ademhalen. Hij kwam ook vaak eerder uit zijn werk en heeft veel thuis gewerkt. Ik heb uiteindelijk hulp gezocht, en via EMDR therapie heb ik mijn trauma kunnen verwerken. Sindsdien gaat alles weer goed en kan ik voor 100% van Jayce genieten. Ik vind het nog steeds ontzettend verdrietig dat ik me zo gevoeld heb. Ik heb mijn kraamtijd gewoon gemist, en dat krijg je niet meer terug…

Papa is alles voor hem

Jayce is inmiddels bijna 9 maanden. Als ik nu zie hoe hij op zijn vader reageert weet ik zeker dat daar nooit iemand tussen zal komen. Als papa thuis komt is Jayce helemaal door het dolle. En als hij weer eens een nacht tussen ons in slaap ligt hij altijd tegen zijn vader aan. In huis volgt hij zijn vader overal. En wanneer papa naar zijn werk gaat heb ik een huilende Jayce op schoot. Hun band is zo bijzonder. Ik ben soms zelfs een beetje jaloers.

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...