PacaPod luier rugzak

31 augustus 2018

Nu onze kleine meid de vier weken heeft aangetikt en ik inmiddels redelijk hersteld ben van de bevalling kunnen we aan de wandel. Eindelijk kan ik de PacaPod luier rugzak écht gaan uitproberen! (lees mijn blog eerder hier op Babylabel) Een mooie eerste test; de afspraak op het consultatiebureau.

Inpakken van de luier rugzak

Mijn eerste bezoek aan het consultatiebureau dus geen idee wat me te wachten stond. Gelukkig wist mijn moeder van vroeger uit dat je de kindjes volledig uitkleed dus een wikkeldoek was niet overbodig. De afspraak viel net rond flestijd, dus ook de fles en benodigdheden gaan mee. Gezien een schone luier nadien geen overbodige luxe zal zijn gaat ook de Pod voor de luier en doekjes mee. Gezien de legitimatie plicht in Nederland sjouw ik ook overal mijn portemonnee mee naar toe, dus ook die in de tas. Een jasje voor de frisse wind mocht het afkoelen en ik ben voorzien.

Het valt me op dat dit alles er prima in past. Zoals je op de foto kunt zien is er zonder de wikkeldoek erin nog genoeg ruimte over voor meerdere reserve kleding of eventueel persoonlijke spullen van jezelf.

Gemak of ongemak?

Dan het gebruik van de tas en de losse Pods. Voor mij een gemak en een pluspunt! De Pods zijn overzichtelijk en compact. De verschillende motieven zijn wel handig om uit elkaar te houden welke voor de voeding is en welke voor het verschonen. Het bijbehorende matje past samen met de billendoekjes en de luiers in één Pod. Ideaal dus, wanneer ik een luier moet verschonen hoef ik alleen de Pod en mijn dochter mee te nemen naar de verschoningsruimte van een restaurant e.d.

luier rugzak, PacaPod luier rugzak, luiertas, verzorgingstas, babymusthave, mumtobeZoals de vorige keer te zien was zit er een soort van ‘hengsel’ op de Pod, daar kun je hem makkelijk mee dragen icm het vasthouden van je kindje.

Ditzelfde geldt voor de Pod van de voeding. Ik heb een flesje met warmer water meegenomen en dit blijft redelijk warm gedurende een korte periode. Moet eerlijk zeggen dat ik niet echt geklokt heb, maar het werkt dus wel! Mijn torentje met voeding, het flesje, een spuugdoekje en druppels voor de krampjes passen met gemak in dezelfde Pod. Alles dus compact bij elkaar.

De rugzak zelf is erg licht, zelfs met de eerdere omschreven vulling draagt hij fijn en makkelijk op de rug. De hengsels snijden niet en liggen fijn op de schouder. Zelfs met het lopen van een flinke wandeling is hij prima te houden op de rug. Tevens is het fijn dat de ritsjes onder de klep vallen als je ze bovenop dicht doet, zo kan er niemand ongevraagd in je luierrugzak. Geeft toch een veiliger gevoel.

Toch een klein minpuntje…

Met boodschappen doen is het wellicht wat onhandiger, gezien je portemonnee dan op je rug zit en je de klep eerst los moet maken om er makkelijk in te kunnen. Om dit probleem op te lossen kun je de tas aan de kinderwagen hangen, alleen het systeem wat PacaPod zelf aandraagt werkt bij mijn kinderwagen niet fijn.  De tas hangt dan erg naar voren waardoor je er tegenaan loopt. Het kan zijn wanneer je groter bent je hier minder last van hebt, maar mijn vriend en ik ervaren het beide als vervelend.

Je kunt hem op een andere manier aan de wagen hangen waardoor je er makkelijker in kunt als je snel je portemonnee moet hebben met afrekenen of het dragen van de tas op je rug beu bent, dus het is voor mij geen groot probleem.

Eindconclusie

Ik vind het een erg handige en gemakkelijke luier rugzak. De ruimte is echt dikke prima. Vooral het gewicht is fijn. Wanneer je een dagje uit gaat naar een dierenpark etc. lijkt deze tas me ideaal. Je kunt hem zowel aan de kinderwagen hangen als je op je rug dragen en weegt beduidend minder dan een (nep)lederen schoudertas. Ook in combinatie met een buikdrager lijkt deze rugzak me ideaal, dit kan ik snel proberen als mijn buikdrager binnen is.

De losse Pods zijn makkelijk in gebruik en makkelijk mee te nemen wanneer je niet heel de tas nodig hebt. Je hebt alles fijn bij elkaar en niet los door je tas slingeren.

Al met al ben ik verrast door een luier rugzak en blij dat ik hiervoor gekozen heb!

luier rugzak, PacaPod luier rugzak, luiertas, verzorgingstas, babymusthave, mumtobe

Bekijk ook deze hippe luiertassen >>

Dé hippe kinderwagens van dit moment >>

Kijk hier voor meer positiekleding inspiratie >>>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...