hippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabelbabymeisje, babygirl, hippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Baby Ooievaarsbeet baby

Published on november 26th, 2018 | by Erin

0

Wat is een ooievaarsbeet

Weet je nog dat kindjes met de ooievaar gebracht werden en dat kikkers in de dakgoot een voorteken waren van een zwangerschap? Ach, zo zijn er veel fabeltjes gaande rondom zwangerschappen en baby’tjes. Iets wat dan weer van de ooievaar afgeleid is, maar wel bestaat is de ooievaarsbeet. Wat is dit eigenlijk?

Wat is een ooievaarsbeet

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een ooievaarsbeet bij een pasgeboren kindje. Dit komt overigens niet doordat het kindje daadwerkelijk afgeleverd is door de ooievaar hihi. Nee, het is een huidaandoening die bij pasgeboren kindjes duidelijk aanwezig kan zijn. Deze aandoening zorgt ervoor dat de bloedvaatjes onder de huid wat wijder zijn en hierdoor een rode huid veroorzaken. Dit komt vooral voor in het nekje van een baby en bij zijn voorhoofd. Waar ik nu dan weer achter ben gekomen is dat een ooievaarsbeet op het voorhoofd van je kindje een ‘engelenkus’ wordt genoemd. Lief!

Twee ooievaarsbeten

Ooievaarsbeet baby Senn

Senn is gezegend met twee ooievaarsbeten op beide plekken. In het begin keken we nog wel een beetje raar. Wat is dit? Uitslag? Een wijnvlek? Iets engs? Deze gedachten werden gelukkig snel weggenomen door de kraamzorg en hierdoor kwamen we erachter dat het dus de zogeheten ooievaarsbeten zijn. Senn is nu 8 maanden oud en ze beginnen al lichtelijk weg te trekken, wat een duidelijk kenmerk is. Vaak verdwijnen deze vlekken met de tijd en binnen één jaar. Wanneer hij boos is of eventjes gehuild heeft, zijn de vlekjes overigens weer wat meer zichtbaar.

Ooievaarsbeet of Engelenkus

Toen Babylabel mij vroeg om iets te schrijven over de ooievaarsbeet, stemde ik gelijk in. Niet alleen omdat wij er ervaring mee hadden, maar ook omdat het niet heel bekend is. Juist daarom vind ik het leuk om erover te vertellen. Had jouw kindje ook een ooievaarsbeet of een engelenkus? Laat het ons weten!

Bekijk meer babykleding >>

Hippe zwangerschapsmode >>

Leuke babyschoentjes >>

Tags: , , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑