Handige tips voor onderweg met je baby

11 mei 2018

Wat is het heerlijk weer buiten, maar voor veel jonge moeders roept dat tegelijkertijd ook veel vraagtekens op. Kleine baby’tjes zijn enorm kwetsbaar bij hoge temperaturen, maar ook voor wind en kou, en toch wil je naar buiten met je kleintje. Hoe bescherm je jouw baby het beste tegen verschillende weersomstandigheden en kun je toch samen op stap? Hierbij enkele handige tips om comfortabel onderweg met je baby te gaan:

Altijd nodig: fijne babyvestjes >>

Handige tips voor onderweg met je baby

  • Probeer lekker te relaxen samen en zoek de schaduw op met warm weer.
  • Kleedt je kindje niet té warm aan, meestal is met het tropische zomerweer een romper voldoende.
  • Kijk regelmatig of je kleintje het niet te warm heeft. Worden de wangetjes rood, dan krijgt je baby het te warm. Ook kun je in het nekje of op het buikje goed voelen of de baby het te warm heeft.
  • Ga lekker naar buiten met je baby, maar houd je baby het liefst zo veel mogelijk uit de zon door de kinderwagen in de schaduw te zetten.
  • Gebruik een handige zonnekap van Koeka op de Maxi-Cosi tegen bescherming van de zon en de wind.
  • Komt je baby wel in de zon, smeer hem/haar dan goed en regelmatig in met een hoge factor. Bescherm het hoofdje ook goed met een zonnehoedje of petje.
  • Een comfortabele hoes voor in de Maxi-Cosi ligt prettig voor je kleintje, beschermd tegen vuil en is vochtopnemend. Ideaal bij warm weer.
  • Is je kleintje in slaap gevallen of is het toch iets kouder geworden buiten, dan is het heerlijk om een babydekje te gebruiken. Deze is speciaal ontwikkeld voor de (Maxi-Cosi) baby autostoel. Heerlijk zacht, comfortabel en de perfecte bescherming voor jouw kleintje.

Bescherming van je kindje

Het is zo leuk om samen onderweg te zijn, maar zorg wel voor voldoende bescherming, rust en let goed op de signalen die je kleintje afgeeft. Zorg ervoor dat je goed voorbereidt op stap gaat.

Altijd handig om standaard in je luiertas een tube kinderzonnebrand te hebben. Zorg voor voldoende drinken (ook voor jezelf!). Als je borstvoeding geeft, heeft je baby geen extra water nodig omdat moedermelk de vochttekorten aanvult. Maar kinderen die geen borstvoeding krijgen, kunnen wel wat extra water of sap gebruiken. Neem ook altijd extra kleertjes en een extra dekentje mee voor als het toch kouder wordt onderweg met je baby.

onderweg met je baby, zonnekap, maxicosi zonnekap

Kijk hier voor meer artikelen over onderweg met je baby >>>

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zwangerschapsbadkledin

Stylish naar het strand, let’s go!

Je heerlijk gewichtloos voelen tijdens jouw zwangerschap kan in het water! Een relaxed middagje aan het strand doorbrengen is dan...
zwangerschapskleding

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...
zwanger en nu? tips tijdens zwangerschap, zwanger blog, babylabel, babyblog, Wat moet je doen wanneer de zwangerschapstest positief is, Wat moet je doen wanneer de zwangerschapstest positief is

Zwanger… En nu?

Zwanger, en nu? Waarschijnlijk schieten er heel veel gedachten door je hoofd op het moment je op de zwangerschap test...