‘Oh jee.. Bevallen!’

26 april 2017

Bevallen… dat was nou niet iets waar ik om stond te springen. Het leek me verschrikkelijk. Het was de eerste benauwde gedachte die ik kreeg toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. Toch heb ik dit drie keer gedaan. Wauw… drie keer! En daar ben ik heel trots op!

Bevallen

Mijn eerste bevalling vond ik pijnlijk. Ik was 40 weken en 3 dagen zwanger. Ik stapte om 10 uur mijn bed uit om te gaan plassen en mijn vliezen waren gebroken. Binnen enkele uren kwamen de weeën opzetten en wat vond ik dat pijnlijk zeg, niet te doen. Totaal uitgeput mocht ik rond 19 uur gaan persen en dit lukte voor geen meter. Ik moest naar het ziekenhuis. Met persweeën in de auto van de verloskundige, wat een hel was dat! Uiteindelijk is Danley om 21.45 uur geboren met hulp van een vacuümpomp en een flinke knip. Nooit meer, dacht ik!

Zwanger

Vrij snel raakte ik toch zwanger van nummer 2. Deze bevalling was perfect. Ik was 40 weken en 5 dagen zwanger. Weer stapte ik uit bed (dit keer om 01.30 uur) toen mijn vliezen braken. Ik kreeg vrij snel weeën. Deze waren goed te doen. Uiteindelijk na 45 minuten persen en een flinke knip werd Tyler geboren om 07.45 uur. Op deze manier wilde ik wel een heel elftal op de wereld zetten.

En toen kwam er toch nog een nummer 3. Dit moest een eitje zijn. Ik was precies 40 weken zwanger en de verloskundige had me gestript. Mijn vliezen braken om 15.30 uur. De weeën waren prima te doen, maar wel zwak waardoor ik eigenlijk naar het ziekenhuis moest. De ambulance was onderweg, maar toen kreeg ik al persweeën. Ik mocht het toch thuis proberen. Uiteindelijk zat de baby vast achter mijn bekken en er brak een horror moment aan. Mijn slaapkamer stond vol met ambulancebroeders, twee verloskundigen, de kraamhulp, een fotograaf en mijn vriend. Iedereen in paniek, behalve ik. Uiteindelijk is Jayce om 21.07 uur geboren. Ik was compleet uitgescheurd.

Bevalling

Volgens de verloskundige was dit precies zoals uit het boekje. Een derde bevalling schijnt vaak de lastigste te zijn. Door deze ervaringen ben ik als persoon veranderd. Bij een bevalling komt er zo’n oerkracht naar boven. Ik ben sindsdien veel sterker en zekerder van mezelf, maar ook zeker een stuk gevoeliger. Ondanks dat bevallen gewoon niet fijn is en ontzettend pijn doet, zou ik het zo nog een keer doen.. Moeder worden is geweldig. Een gevoel wat ik niet eens kan omschrijven. Het maakt je sterk, moedig, krachtig, maar tegelijkertijd zo breekbaar.

Moet je nog bevallen? Lees dan dit artikel >>

Waar komen toch die kraamtranen vandaan >>

melanie is bevallen van drie jongens

Lees ook: Je man laten meekijken >>

Bevalling: Buskruit met muisjes en  Veilig be-vallen

Kraamtijd: Veilig door de kraamtijd 

Babyboek: Oei ik groei

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

vroeggeboorte

Behandeling met progesteron geeft beter resultaat bij vroeggeboorte

Zwangere vrouwen die rond 20 weken zwangerschap een korte baarmoedermond hebben, hebben een verhoogde kans om te vroeg te bevallen....
image-2

Je kraamtas klaarmaken: hoe en wanneer begin je met de voorbereidingen?

Aanstaande ouders kijken ongeduldig uit naar de komst van hun baby. Van de vele voorbereidingen voor de grote dag, is...
geboorteplan maken

Geboorteplan: Zet jouw wensen op een rijtje. (Incl gratis pdf)

Fijn voor jou, je partner én je verloskundige of gynaecoloog: een geboorteplan. Jij en je partner zetten op papier wat...