Net moeder geworden; race tegen de klok…

11 april 2019

Ik ben net moeder geworden sinds 11 weken en maak nu ook meerdere malen per dag (lees iedere dag) kennis met de race tegen de klok. Ik wist dat de tijd vloog, maar nu lijkt hij me gewoon te pesten. De uren tussen de voedingen vliegen voorbij!

Net moeder geworden

De meest kostbare uren van de dag in mijn ogen. Als je baby slaapt tenminste ;). En dat is vaak ook nog een onderneming. Sinds mijn dochter de wereld steeds meer mee krijgt vindt ze het heerlijk om erbij te zijn. Als baby’tje op de arm vasthouden zit er al een aantal weken niet meer in, ze wil rechtop op schoot of gedragen worden met haar gezicht naar voren zodat ze alles kan zien. Wipstoel en newbornset op de triptrap worden ook geaccepteerd. Van wie ze het heeft? Geen idee….

Wanneer ze moe genoeg is gaat ze mopperen, doel bereikt! Vlug naar boven en naar bed. Zo, me time!

net moeder geworden, newborn mum, babylabel, mamablogVrije uurtjes

Iedere ochtend bedenk ik me dan wat ik met die ‘vrije uurtjes’ ga doen en vaak denk ik dan eens aan ‘even lekker niks’! Gewoon even een serie of film kijken, heerlijk. Wanneer mijn dochter dan eindelijk in bed ligt en ik de trap naar beneden af loop begint eigenlijk mijn innerlijke race tegen de klok, want nu heb ik eigenlijk de tijd om die was op te ruimen en het blad mag ook wel uit de tuin. Oh ja onze eettafel lijkt meer een bureau, deze mag ik ook wel eens opruimen. Hmm, de keukenkastjes kunnen ook wel een doekje gebruiken. Zo, even koffie. De planten mogen eigenlijk ook wel eens water, en deze mag bijgeknipt worden. Hoe staat het eigenlijk met de cactussen? En….. wakker!

Goh, weer mislukt die serie. Misschien vanmiddag dan.

24 uur in een dag is te weinig

En iedere moeder weet dat het ook diezelfde middag niet lukt. Voel ik me te verantwoordelijk voor het runnen van alles in huis naast het opvoeden van mijn dochter? Soms wellicht, maar ik word rustig van een opgeruimd huis en ik denk mijn baby ook. Ik kan me lui voelen als ik weet dat er rommel is en ik dan een serie ga zitten kijken, terwijl ik het wel gewoon even nodig kan hebben. Geloof me het is echt niet dat ik iedere vrije minuut met een stofdoek en stofzuiger door mijn huis vlieg, bij lange na niet want deze blog is immers ook tot stand gekomen ;). Alleen de vrije tijd die je hebt is gewoon beperkt en dan moet je keuzes maken. Vroeger zeiden mensen wel eens;  ‘er zitten maar 24 uur in een dag’. Dat is nogal dacht ik toen! Nu snap ik wat die mensen bedoelen. Als moeder zijnde is die 24 uur verrekte weinig. net moeder geworden

Ik kon soms als pedagogisch medewerker niet begrijpen dat mensen hun kind een dag naar het kinderdagverblijf kwamen brengen als ze vrij waren. Dat deed je niet in mijn ogen! Als moeder zijnde snap ik deze keuze volledig, ook wij hebben eigen tijd nodig. Al is het maar om de hele dag in een jogging pak op de bank een serie te kijken. Moeder zijn is een fulltime job en heel de dag racen, Max Verstappen is er niets bij. Je leert je vrije uurtjes steeds meer waarderen, en hoe meer me lukt in die korte tijd hoe trotser dat me maakt.

Inmiddels is mijn koffie nu koud en klinkt er weer een hongerig mopperhuiltje door de babyfoon, flessentijd! Maar hey, mijn blog is af dus deze race tegen de klok heb ik wederom gewonnen!!

Hoe doe jij dat? Ben jij ook net moeder geworden en ben jij ook de hele dag aan het rennen en vliegen? 

Net moeder geworden

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...