Q&A Bianca: “Ik heb nee leren zeggen”

16 oktober 2018

Voor de rubriek ‘Q&A, moeders vertellen’ spraken we dit keer Bianca. Ze woont samen met haar man en kleintje Dez. Ze werkt vier dagen in de week bij een vermogensbeheerder in Amstelveen. Haar eerste tip: ‘nee leren zeggen’.

Lees ook wat deze andere moeders vertellen >>

Heb je bewust gekozen voor 32 uur werken?

Ik dacht in ieder geval, ik ga vier dagen proberen. Maar ik wil wel graag ouderschapsverlof opnemen. Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn kindje en niet alleen maar vliegen.

Je bent een druk bezette moeder, hoe combineer je werken, een sociaal leven met het moederschap?

Dat is soms wel lastig, want daarnaast wil ik ook nog 3x sporten in de week en tijd doorbrengen met vriendinnen. Laatst ben ik erg ziek geweest, waardoor ik wel realistischer ben geworden en heb ik gemerkt dat ik keuzes moet maken. Als ik dingen echt heel leuk vind om te doen dan ga ik er voor. 

Wat vind je het leukste aan moeder zijn?

Dat het kindje helemaal van jou is en afhankelijk van jou is. Het gevoel wat er bij komt vind ik fantastisch. Ik ben enorm gek op Dez. De ontwikkeling die hij meemaakt is echt heel leuk om mee te maken. Ik moet zeggen dat ik niet verwacht had dat het zo leuk zou zijn.

Mamaliefde >>

Wat zijn tips voor andere (werkende) moeders, om een balans te vinden tussen beiden?

Als je zelf relaxed bent, dan is je kleintje dat ook. Als je veel stress hebt, denk ik dat het niet goed te combineren is. En ik denk dat het belangrijk is om rustig te blijven en meer nee te zeggen en niet meer alles willen. Het is een bepaalde periode en daar moet je je ook wel aan overgeven.

‘Nee leren zeggen’

Heb je een speciale mamma-dag? Zo ja, wat doe je dan? En ben je dan bezig met werk?

Maandag is nu mijn vaste vrije dag, maar dan moet ik ook heel veel in het huishouden doen. Daarnaast gaan we lekker veel knuffelen en zoenen. Als ik vrij ben, dan ben ik ook echt vrij.

Hoe heb je het thuis geregeld? Wat is de rolverdeling tussen vader en moeder?

Qua opvoeding doen we hetzelfde. Ik ben iets meer de verzorgende. Zoals het in bad gaan doen, dat doe ik meestal. Het huishouden doe ik momenteel wat meer, maar dat komt omdat ik op de maandag vrij ben. In het weekend doen we meer dingen samen.

Waar krijg je binnen jouw gezin energie van en waar binnen je werk?

Binnen het gezin krijg ik veel energie van de liefde die je krijgt en de vrolijkheid die zo een kleintje met zich meebrengt. Wij zijn sowieso heel positief en staan vrolijk in het leven. Op het werk vind ik het fijn om met collega’s te zijn. Even een andere rol is ook wel fijn.

Ben je zelf veranderd sinds je moeder bent? In welk opzicht?

Ik merk dat ik iets softer en emotioneler ben geworden. En ik heb echt nee leren zeggen, dat vind ik wel stoer van mezelf. 

Meer mamablogs op Babylabel >>

Bekijk meer baby kleding >>

Hippe zwangerschapsmode >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...