Doorslapen? Bel de nachtnanny

5 december 2016

In Nederland kun je nu ook een nachtnanny inhuren. Wat een verademing denken veel moeders misschien nu. Een nanny die jouw kleintje van 22.00 uur tot 07.00 uur onder haar hoede neemt, zodat vader en moeder eindelijk weer eens een nacht goed kunnen slapen. Kosten? 100 tot ruim 300 euro per nacht.

Nachtnanny

nachtnanny, doorslapen, baby

Nachtnanny overgewaaid uit de VS

Het fenomeen Nachtnanny komt uit de Verenigde Staten. Niet verrassend denk ik, want ik Amerika kan alles. Aanvankelijk om ouders van meerlingen te ontlasten, maar ook zakenmensen en Hollywoodsterren vonden de nachtzorg voor hun pasgeborene ideaal.

Hulp vragen nog steeds taboe

Niet iedereen komt soepel door de kraamtijd. Een zware bevalling, moeizaam herstel, meerdere kinderen, een huilbaby, of allebei een drukke baan. Soms heb je je nachtrust even goed nodig. Want wanneer een moeder moe en niet blij is, projecteert dat direct op jouw kleintje. Er rust een taboe om eens toe te geven dat je het even niet meer trekt. Je hoort veel ‘Dat doe je toch zelf, gebroken nachten horen er nu eenmaal bij’. Maar ben je geen goede moeder als je in de nacht hulp nodig hebt, omdat je baby misschien wel vier keer per nacht huilend wakker wordt?

nachtnanny, doorslapen, baby

In Amsterdam-Zuid, het Gooi, Wassenaar en Den Haag begint de nachtzuster steeds meer een begrip te worden. In Nederland zijn het voornamelijk hbo’ers en voormalige kraamhulpen met een prijskaartje van 30 tot 40 euro per uur.

Een nieuwe business die groots gaat worden in Nederland? Ik denk dat veel ouders er blij mee zijn, alleen hangt er nog wel een behoorlijk prijskaartje aan.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...