Doorslapen? Bel de nachtnanny

5 december 2016

In Nederland kun je nu ook een nachtnanny inhuren. Wat een verademing denken veel moeders misschien nu. Een nanny die jouw kleintje van 22.00 uur tot 07.00 uur onder haar hoede neemt, zodat vader en moeder eindelijk weer eens een nacht goed kunnen slapen. Kosten? 100 tot ruim 300 euro per nacht.

Nachtnanny

nachtnanny, doorslapen, baby

Nachtnanny overgewaaid uit de VS

Het fenomeen Nachtnanny komt uit de Verenigde Staten. Niet verrassend denk ik, want ik Amerika kan alles. Aanvankelijk om ouders van meerlingen te ontlasten, maar ook zakenmensen en Hollywoodsterren vonden de nachtzorg voor hun pasgeborene ideaal.

Hulp vragen nog steeds taboe

Niet iedereen komt soepel door de kraamtijd. Een zware bevalling, moeizaam herstel, meerdere kinderen, een huilbaby, of allebei een drukke baan. Soms heb je je nachtrust even goed nodig. Want wanneer een moeder moe en niet blij is, projecteert dat direct op jouw kleintje. Er rust een taboe om eens toe te geven dat je het even niet meer trekt. Je hoort veel ‘Dat doe je toch zelf, gebroken nachten horen er nu eenmaal bij’. Maar ben je geen goede moeder als je in de nacht hulp nodig hebt, omdat je baby misschien wel vier keer per nacht huilend wakker wordt?

nachtnanny, doorslapen, baby

In Amsterdam-Zuid, het Gooi, Wassenaar en Den Haag begint de nachtzuster steeds meer een begrip te worden. In Nederland zijn het voornamelijk hbo’ers en voormalige kraamhulpen met een prijskaartje van 30 tot 40 euro per uur.

Een nieuwe business die groots gaat worden in Nederland? Ik denk dat veel ouders er blij mee zijn, alleen hangt er nog wel een behoorlijk prijskaartje aan.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

babyboek hoe groot is jouw baby

Dag erwtje, welkom watermeloen!

Hoe groot is de baby in de buik? Die vraag krijgen zwangere vrouwen heel vaak. Mama’s-to-be’s weten precies hoe groot...
moederschap

Moederschap – soms voel ik me een andere moeder

Ik lees verhalen, hersenspinsels en ervaringen van andere moeders online en op social media. In veel van die gevallen voel...
stoere boots

Stevige stoere boots voor mama

Wanneer je zwanger bent of moeder bent van kleine kinderen is het belangrijk om voor jezelf een paar goede stevige...