Beetje donker…

8 november 2020

Alessia is nu bijna twee jaar en krijgt steeds meer het verschil tussen donker en licht door. Overdag slaapt ze met haar rolluik op gaatjes stand waardoor het in haar kamertje redelijk licht blijf. ’s Nachts gaat deze echter volledig dicht waardoor haar kamer echt pikkedonker is.

Alessia heeft hiervan nooit een probleem gemaakt en nog is ze nu niet bang, maar wel zegt ze dan regelmatig; ‘beetje donker hè mama’. Misschien is het toch tijd voor een nachtlampje!

Nachtlampje Konijn

Voor ‘A little lovely Company’ mochten wij nachtlampje Konijn testen uit de nieuwe collectie.  Deze collectie bestaat uit drie nachtlampjes; een konijntje, een feetje en een vos. Aangezien Alessia gek is van konijntjes (lees Bing en Nijntje) hebben we gekozen voor het model van het konijntje.

Alleen het pakketje uitpakken was al een feestje! Overal confetti, leuk verpakt en een lief kaartje erbij. Vervolgens de doos verder uitgepakt en alleen de verpakking van het lampje is al onwijs leuk! Een feestje voor kinderen om open te maken.

Praktische informatie over het konijnen lampje

Het konijnenlampje is onwijs snoezig. Het oogt heel vriendelijk en is niet te druk. Het heeft een leuke grootte (26,8 cm hoog) en Alessia was direct fan! De nachtlamp moest direct mee televisie kijken en uiteraard dezelfde avond mee naar boven om zijn werk te doen ;). Zorg wanneer je dit nachtlampje aanschaft dat je batterijen in huis hebt (3x AAA of oplaadbare batterijen) of schaf de adapter aan (5 volt € 7,95). Wij kozen voor gebruik met batterijen.

Het nachtlampje maakt gebruik van een milieuvriendelijke LED-lamp gemaakt van BPA-, ftalaat en loodvrije PVC. De lamp wordt niet warm dus ideaal en veilig voor op een kinderkamer.

De batterijen plaats je doormiddel van een schroefkapje waardoor het veilig is in gebruik. Je kindje kan zelf niet bij de batterij komen.

Tevens beschikt het nachtlampje over een timerfunctie van 15 minuten. Erg makkelijk wanneer je batterijen gebruikt, hierdoor wordt de levensduur wat langer en hoef je niet de kamer van je kindje op om de nachtlamp uit te schakelen.

konijnen lampje, nachtlamp konijn, a little lovely company, babylabel, babylabel review, lampje in het donker, peuter

De nachtlamp weegt niet veel waardoor je kindje het makkelijk zelf een plekje kan geven. Alessia wilde het de eerst nacht graag op een krukje naast haar bedje, en heeft dit dus zelf maar even geregeld. Ook de aan- / uitknop is makkelijk ik gebruik en kan door je kindje zelf bediend worden. Wanneer je geen gebruik wilt maken van de timerfunctie is deze gemakkelijk uit te zetten door de aan knop 3 seconden in te houden.

Handig om te weten; het konijnen lampje kan tegen een stootje! Alessia liet hem vallen en de lamp sprong uit. Uiteraard was ik bang dat we meteen afscheid zouden moeten nemen van deze nachtlamp, maar we drukten op het knopje en hij sprong direct weer aan. Erg fijn met peuters en hun peuterstreken ;).

De nachtlamp kun je eenvoudig reinigen me een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Let hierbij wel op dat de elektrische onderdelen niet in contact komen met water.

Het gebruik van het lampje

Door het leuke uiterlijk staat dit nachtlampje onwijs leuk op je kinderkamer en ziet het er niet direct uit als een lampje. Zoals eerder omschreven is het niet zwaar dus eventueel makkelijk te plaatsen op een wandrek. Eenmaal aan geeft het nachtlampje een fijn wit licht. LED lampen zijn over het algemeen wat fel, maar ik vind het licht wat deze lamp geeft wel prettig. Alessia wilde hem de eerste nacht pal naast haar bedje en dat ging prima. Haar kamertje is voldoende verlicht, ook wanneer we hem de tweede avond op haar commode zette in plaats van naast haar bedje. De timer functie werkt perfect, na 15 minuten sprong het lampje uit en voor Alessia was dit tijd genoeg om in slaap te vallen.

Bekijk het filmpje hier

konijnen lampje, nachtlamp konijn, a little lovely company, babylabel, babylabel review, lampje in het donker, peuter

Conclusie nachtlamp konijn

Buiten het feit om dat dit nachtlampje Konijn er gewoon te leuk uit ziet is hij ook ideaal in gebruik. Geen poespas met snoeren mocht je dit niet willen, gemakkelijke timerfunctie en fijn licht. Tevens kan het tegen een stootje, dus er kan ook mee gespeeld worden (zoals hier). Wij gebruiken hem vanaf nu iedere avond en merken dat Alessia er erg goed op reageert.

Ons lampje kost €26,95 en is hiermee de duurst uit de collectie. De overige twee nachtlampjes shop je al voor € 14,50. Gezien de omvang van het lampje, kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid vind ik het zijn prijs wel waard. Dus ben je nog opzoek naar een makkelijke en leuke nachtlamp voor op je kinderkamer? Dan is het zeker de moeite waard om even te kijken op de website van A little lovely company!

konijnen lampje, nachtlamp konijn, a little lovely company, babylabel, babylabel review, lampje in het donker, peuter
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...