5 Maanden na de bevalling voel ik me nog niet fijn in mijn eigen lichaam

23 juni 2019

Oh wat een hel is het elke dag weer. Voordat ik zwanger was heb ik een halfjaar gewerkt in Zweden. Ik werkte buiten. Ongeveer 8 uur per dag en reed paard 3 tot 4 keer per week. Dus was ik erg fit. Best wel gespierd , slank en laten we zeggen ; erg tevreden met mijn lichaam. Ondanks dat ik echt niet heel bijzonder gezond at en best heel veel at. Zat ik zo goed in me vel. Maar nu ik dus zwanger ben geweest heb ik hele erg issues met mijn lichaam; ik voel met niet fijn in mijn eigen lichaam. 

Lees ook: ontzwangeren & back in shape… hoe dan?? >>

Weg met die spiegel!

Elke ochtend heb ik de strijd met die spiegel. Ik doe altijd mijn haar en make-up na dat ik gedoucht heb in de badkamerspiegels. Maar net als deze ochtend stond ik weer naakt met druipend haar voor die kutspiegel.

Sorry dat ik het zo beschrijf maar ik elke dag zie ik een totaal andere vrouw in die spiegel. Eentje met iets wat  hangende borsten.. en een best nog wel flinke buik! Het lijkt af en toe alsof ik nog steeds zwanger ben. Ik zie er uit alsof ik voor mijn gevoel mezelf heb verwaarloosd..

Deze maatschappij

Maar nou moet ik ook zeggen, deze maatschappij wordt er niet beter op. Blijkbaar is het voor een hele boel vrouwen heel normaal om ( te doen alsof ze  ) weer in hun maatje 38 skinny jeans passen na nog geen 4 weken. Nou sorry hoor maar bij mij staat mijn mand met al mijn oude broeken nog steeds op de kledingkast. En ja ik had ook maatje 38 en soms zelf 36 en nee dat pas ik ook niet meer. Maar het lijkt wel alsof het als paddestoelen uit de grond komt . Zoveel sociaal media posts met ; ‘gelukkig kan ik nu al me oude broeken aan’ of ‘ old jeans it is’. Het lijkt af en toe wel een wedstrijdje.

 Ik kan af en toe wel me telefoon tegen de muur gooien als ik weer een #bounceback post voorbij zie komen op mijn Instagram feed. Het maakt me zo onzeker en ik denk niet alleen mij maar ook andere vrouwen.

Zeker de influencers van dit tijdperk zijn er erg van om maar gelijk weer een post daar over te plaatsen. En vind dat persoonlijk echt heel bizar. Waarom is dat zo ontzettend belangrijk!?

Oppepper

Gelukkig weet ik ook heel goed dat dat vaak maar voor de show is en er weinig van echt realistisch is. En ik heb gelukkig een hele lieve man die mij ook altijd vertel , als ik weer in een dip zit dat ik voor hem toch de allermooiste vrouw ben. En heb ik besloten om naast het zorgen voor het huishouden , de honden , Nolan , werken ook weer te beginnen met sporten. Niet omdat ik zo nodig weer terug moet in maatje 38 maar om mezelf weer een beetje lekkerder in me vel te voelen.

Ik  weet nou eenmaal dat dit wel tijd en geduld gaat kosten. Gezond eten en minder snoepen, ik ga er ook geen tijd aan vastbinden. Ik heb nu onderhand wel geleerd dat ik heel erg trots mag zijn. Op mijn lichaam en op mezelf.

Ik ga nu beginnen met 2 keer in de week zwemmen. En dan ga ik hopelijk ook gewoon wat meer accepteren dat ik ook niet direct in maat 38 pas maar dat ik daar voor ook veel moet sporten.

En tot die tijd is ga ik weer proberen tevreden te zijn met mijn lichaam. Zoals het nu is en zoals het misschien later nog zal worden. Ik ga er niet meer zo onzeker over zijn. Het kost nou eenmaal tijd. En dat mag! Net zo lang als ik wil.

Heb jij er ook last van? Hier een paar tips;

  1. Wees trots op jezelf en op wat jou lichaam heeft doorstaan
  2. Weeg er niet te zwaar aan maar herinner je wel elke dag dat je er vanzelf komt door gezond te eten en niet heel veel te snoepen
  3. Je mag soms niet tevreden zijn. Dat is totaal normaal en gezond. Maar blijf en niet in hangen.
  4. Als je net als ik onzeker wordt van al die bodyperfect online post. Kijk dan eens postpatrumbodys hier zie je zoveel andere moeders. Die ook motivatie nodig hebben gehad. Maar ook een hoop vrouwen met striae en dergelijke.
  5. Verwen jezelf een keer in de week, met iets wat je lekker vindt,  zodat je het jezelf ook niet te moeilijk maakt.
  6. Blijf altijd bij jezelf!

Ik hoop dat jullie door het lezen van deze blog ook zelfverzekerder kunnen zijn.

Liefs Ellen 

Lees ook : Mama weer in vorm na de bevalling >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...