Alessia in een super leuk Moodstreet babysetje

30 oktober 2018

Ik kende Moodstreet van de blogs op Babylabel, maar heb er zelf nog geen ervaring mee. Het broekje en jurkje wat ik heb mogen reviewen komt uit de Moodstreet baby collectie by Kim Kötter. Wanneer ik op de website even rond neus krijg ik een indruk van de collecties. De Kim Kötter collectie is in mijn ogen een hele ‘lieve’ collectie. Er wordt gewerkt met zachte baby kleuren zoals (licht) roze en licht blauw. Op de site kun je al zien wat er van de collectie met elkaar te combineren valt, wel handig in mijn ogen.

Eerste indruk van de Moodstreet baby kleding

Het babybroekje oogt meteen heel leuk. Ik moest zelf wennen aan de kleur licht blauw, maar door de stippen in roze en wit is het een heel leuk en ‘lief’ broekje. Het jurkje is van een soort badstof, heel zacht! De kleur roze is ook mooi, geen ‘baby’ roze maar net wat donkerder van kleur. Het voelt goed van kwaliteit, niet te dik en erg soepel maar wel degelijk. De rek in het broekje voelt goed zowel in de band als in de pijpen. Het jurkje kun je tailleren door de touwtjes aan te trekken. Het jurkje is heel zacht van stof en heeft een hoog ‘knuffel’ gehalte.  Beide kledingstukken zien er precies zo uit als op de website.

Beide kledingstukken blijven na één keer wassen goed van kleur en voelen nog hetzelfde aan als van tevoren. Iets waar ik bij het jurkje vooral heel benieuwd naar was omdat het een erg zacht stofje is (100% katoen).

Het aankleden en dragen

Het broekje is fijn om aan te doen en ziet er verassend leuk en meisjesachtig uit! De stof rekt goed mee, zowel in de pijpen als in de band. Onderin bij de voetjes zijn de pijpen wat smal, maar je krijgt ze nog wel makkelijk over de voetjes heen. Leuk detail is dat band en de boord onderaan de pijpen gestreept zijn. Met de touwtjes kun je de band nog wat aantrekken. Alessia draagt sinds een week of twee maat 56 en het broekje zit als gegoten maar geeft nog ruimte tot groeien. Het is een mooi skinny broekje. Online zag ik dat je er ook dezelfde haarband bij kunt bestellen, dus dat gaan we zeker nog even doen!

Dan het jurkje. Makkelijk om aan te doen, ondanks dat de stof wat minder rekt als bij het broekje. Door het touwtje in de taille kun je het jurkje tailleren, iets wat bij Alessia wel nodig was. Het valt wat groter en breder uit in de taille en anders krijg je een beetje een jutenzakken idee zoals we dat hier in Brabant wel eens noemen ;). Het jurkje geeft ruimte tot groeien. De mouwen zitten wel al goed ondanks dat ze wat langer zijn, aan het eind zijn ze smaller waardoor ze goed blijven zitten.

De combinatie van beide Moodstreet baby items bij elkaar is verrassend leuk. In de eerste instantie keek ik er als setje een beetje raar tegenaan, wel heel veel kleur in mijn ogen, maar het matcht echt perfect! Het geeft een hele frisse look.

Inmiddels heeft het jurkje al drie wasbeurten gehad zonder wasverzachter en voelt nog heerlijk zacht aan! Ook de kleuren vervagen niet, zowel bij het jurkje als het broekje. De stippen op het broekje gaan wel wat ‘breken’.  

Eindconclusie

De Moodstreet baby kleding is van goede kwaliteit. De kleuren zijn leuk en de pasvorm is ook goed. Het jurkje had naar mijn idee wel wat smaller gemogen, maar wellicht is het gewoon nog wat aan de grote kant voor Alessia. We hebben nu maat 56 ontvangen maar ik denk dat een maatje 50 voor het jurkje nog wel had gekund. Na het wassen blijft de kleding mooi en zacht en de rek ook prima. Ik vind de prijs ook heel vriendelijk. Ik denk dat de combinatie van dit jurkje en broekje ook wel iedere baby leuk zal staan. Je kunt het jurkje en het broekje ook nog los van elkaar gebruiken dus het maakt beide items multifunctioneel. Mede door de keuze van de kleuren. De collectie van Kim Kötter gaf me reden om de website eens verder te bekijken en de overige collecties door te neuzen. Moodstreet heeft naar mijn idee voor iedereen wel iets, stoer maar ook schattig en niet al te standaard. Voor mij reden om er vaker wat van te bestellen.

babykleding, babylabel, roze babyjurkje

babykleding, babylabel, roze babyjurkje

babypakje, babymeisje, roze baby tuniekje

Lees ook: Mamaliefde >>

Lees ook: baby najaarsmode trends >>

Bekijk ook de kindermode trends winter 2018-2019 >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....