Momfriends door dik en dun

28 november 2017

Tijdens mijn zwangerschap had ik op de één of andere manier behoefte om te praten en van alles te delen met mensen in het zelfde schuitje (maar even gender neutraal houden, dat is hip!). Dus had ik mezelf toegevoegd aan een Facebook groep met nog 100-den vrouwen die ook uitgerekend waren in mei. Erg leuk, maar zoveel vrouwen bij elkaar wordt natuurlijk niet heel gezellig.

Al redelijk snel hebben wij ons eigen Facebook groepje gestart en uiteindelijk zijn we met 8 momfriends overgebleven. Facebook was erg druk met berichtjes en foto’s, maar toen het idee kwam voor een Whatsappgroep, ging het helemaal los. Als je een dagje niet kijkt ben je zo 200 berichten rijker, als het niet meer is. Echt een kippenhok! Dan zijn wij gek op flamingo’s, dus in dit geval een flamingohok… Nu we allemaal weer aan het werk zijn is het wel iets minder, maar er gaat geen dag voorbij dat er geen berichtjes over en weer gestuurd worden.

Het gaat ook werkelijk overal over… Er is eigenlijk geen één onderwerp te bedenken wat niet besproken zou kunnen worden. Echt super fijn! En niemand die oordeelt of veroordeeld.

Echte momfriends delen alles

Inmiddels bestaan wij al bijna een jaar. Hebben we elkaars zwangerschap volledig kunnen volgen en zaten we ongeveer tweede rang bij elkaars bevallingen. Onwijs spannend, leuk en fijn dat je alles met elkaar kunt delen.

In de zwangerschap had al een deel van ons afgesproken om elkaar te ontmoeten. Helaas was het niet voor iedereen mogelijk om te komen. Ook in juni, toen alle kindjes geboren waren had een deel nog een keer afgesproken. Helaas, zaten er toen ook nog een paar met de reis en het herstel. Maaaaaar in oktober was het dan eindelijk zover… Wij waren compleet!

Wij spraken af in Nieuw-Vennep. Momfriend Tanja heeft daar haar eigen fotostudio, waardoor wij gelijk foto’s konden maken van alle kindjes (vier meisjes en vier jongens) en uiteraard van alle mama’s. Eigenlijk voelde het heel raar, je spreekt elkaar al een jaar lang iedere dag en kent elkaar alleen van foto. Maar nu in het echt voelde het super vertrouwd, eigenlijk een uitgekozen familie in dit geval. Overdreven? Nee, zeker niet na alles wat wij met elkaar gedeeld hebben. Wij staan dan ook altijd voor elkaar klaar, even een potje klagen, zeuren, huilen en uiteraard ook de leuke en gelukkige momenten, lachen wij veel en alle mijlpalen die wij al hebben gehad en nog gaan komen. Het is net als de musketiers: een voor allen, allen voor een. Maar dan in ons geval de Mumketeers 😉

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...