Momcation; een magisch me-time moment

1 maart 2020

Sinds ik mama ben, merk ik dat ik des te meer kan genieten van een date met mijn man of een uitstapje met de vriendinnen. Begrijp me niet verkeerd, ik zie mijn kinderen ongelooflijk graag. Maar door af en toe mezelf even wat rust te gunnen, lijk ik weer meer energie te hebben om er de volle 100% voor ze te zijn. Je energiepijl omhoog krikken door even wat afstand te nemen, voor mij is het iets magisch. Het zorgt ervoor dat ik even tot rust kan komen, mijn gedachten kan verzetten en “volwassenen-praatjes” kan maken. Even niet denken aan wie wanneer in bad of bed moet, geen huilende kids op de achterbank of stress omdat de pampers bijna op zijn. Gewoon even wat rust.

Lees ook: Mama zijn is soms best zwaar >>

Momcation, me-time, mama, kersverse mama, mama vakantie

Momcation

Enkele uurtjes kan al voldoende zijn. Gezellig gaan shoppen of uit eten met vriendinnen, of een avondje cinema met mijn man. Dit weekend ga ik voor de eerste keer sinds ons zoontje geboren is (hij is bijna 5 maanden), een nachtje weg zonder kids. Even geen mama zijn. Een 24-uren tripje met mijn besties, naar de verborgen citytrip-parel Lille. Man, wat kijk ik daar naar uit. Een bed, helemaal voor mij alleen. Geen nachtelijke huilbuien, voedingen of luierwissels. Gewoon even ik en mijn vriendinnen. Ik weet nu al dat me dat zo deugd gaat doen. Zelfs al zal ik hoogstwaarschijnlijk toch wakker worden om 3uur, omdat ik nu eenmaal in dat ritme zit en mijn blaas op springen staat. En ik weet ook al dat ik zondagvoormiddag zal staan trappelen om mijn kroost weer te kunnen knuffelen. Want man, wat zie ik ze graag!

Aanrader: Mama gaat alleen op vakantie >>

Me-time voor iedere mama

Ik vind dat elke mama wat me-time verdient of een momcation. De organisatie ervan is echter niet altijd vanzelfsprekend, maar als het kan, probeer het eens! Voor mij is het een wondermedicijn, ik hoop dat het voor jou nét zo goed werkt.

Leo loves Beebielove >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...