Moeders zijn Powervrouwen

5 mei 2019

Nooit heb ik echt veel bij Moederdag stil gestaan. Als klein kind vond ik het wel bijzonder, ik mocht op school wat knutselen en ging het dan thuis verstoppen. Ik gaf mijn moeder even mee dat ze “vooral niet onder het bed mocht kijken want ik heb mijn cadeautje goed verstopt”. Juist ja. Heerlijk. Ik vond het zelf net zo leuk als mama. moeders

Speciale winactie voor alle mama’s >>

Moederdag vieren

Als puber was Moederdag iets wat moest, zoals alles toen stom was betekende dat voor Moederdag niet veel anders. Verveeld ging ik een cadeau kopen en bleef maar thuis op Moederdag. Alsof ik normaal zoveel andere dingen deed op zondag (niet dus). En dan wordt je volwassen. Voor Moederdag ga ik met plezier langs mijn moeder en met mijn broers samen verzinnen we vaak een leuk cadeau.

Eerste keer

Dit jaar mag ik voor het eerst zelf Moederdag vieren en het heeft misschien wel meer betekenis dan ooit voor me. Vorig jaar tijdens mijn zwangerschap besefte ik moeders, mamame al hoeveel geluk we hadden dat we dit samen mochten gaan beleven. Een mini-mensje door onszelf gecreëerd. Sommige zien het als iets normaals; ‘iedereen krijgt/neemt toch kinderen?!’. Deze mening deel ik totaal niet, ik zie het als een wonder.

Rond de periode van Moederdag was ik rond de 30 weken zwanger. We hebben er bewust voor gekozen om nog niets aan Moederdag te doen dat jaar, pas als onze dochter gezond te wereld zou komen kon ik mezelf pas echt moeder noemen. Toch besef je wel dat je deze Moederdag nog naar je eigen moeder en schoonmoeder gaat maar hij er volgend jaar veel anders uit zal zien.

Mijn partner is net zo romantisch als vogelpoep op een autoruit

En dan nu nadert Moederdag 2019 met een klein meisje van 9 maanden oud en ik als echte moeder zijnde. Mijn partner is net zo romantisch als vogelpoep op een autoruit, ik geloof dat ik in onze hele relatie van ruim 8 jaar één keer ontbijt op bed heb gekregen en vaak hint ik zelf maar dat ik wel weer eens een bloemetje verdien. Toch heb ik het idee dat hij dit jaar van Moederdag wel wat gaat maken. Ik hou van de kleine dingen. Ik hoef geen grote cadeaus, dure armbanden of parfums. Mij maak je gelukkig met een gekke ochtend op bed in pyjama en broodkruimels tussen je tenen. Ik hoef geen zes gangen ontbijt maar een simpel croissantje met een kop thee is al top. Een verfrommelt knutselwerkje en een baby die er niks van snapt maar het wel gezellig vind zo. Ik romantiseer dus wel ;). Ik zie Moederdag echt als een blijk van waardering. Waardering voor het moederschap en daarnaast ook nog partnerschap. Het gevoel van de rots in de branding voor het hele gezin. Voor de rest kan alles me gestolen worden.

Ook besef ik nu pas wat Moederdag dan al die jaren voor mijn moeder heeft betekend en ik ben blij dat ik er aandacht aan besteed heb. Er zijn mensen die roepen dat Moederdag iedere dag is, dat het commercieel is blabla. Het zal best, als ik die dag extra nodig heb om mijn moeder in het zonnetje te zetten so be it! Dit jaar bedank ik mijn moeder als moeder en als oma zijnde voor Alessia. Want deze Moederdag is niet speciaal voor mij als mama, maar ook voor mijn mama als oma.

Moeders zijn Powervrouwen

Hulde aan alle oma’s en mama’s! Al vier je wel of geen Moederdag, powervrouwen zijn we allemaal.

Ook de mama’s die hun kindjes niet (meer) kunnen knuffelen, de mama’s die van binnen mama zijn maar het nooit mochten worden.. stuk voor stuk toppers. En op deze dag dat ik wel mag knuffelen met zo’n klein mini-mensje denk ik even extra hard aan jullie en besef me hoeveel geluk ik heb dat ik Moederdag mag vieren.

Lees ook: respect voor alle moeders >>

Moederliefde >>

moeders, mama, eerste keer moederdag

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...