Mama zijn is soms best pittig!

28 februari 2022

Begrijp me niet verkeerd hoor, want ik geniet iedere dag weer honderduit van ons mooie manneke. Maar eerlijk is eerlijk, moeder zijn is zwaar. Soms vind ik het echt behoorlijk moeilijk om mama te zijn. Afgelopen week ben ik hier maar al te goed met de neus op de feiten gedrukt. Mijn baby was namelijk ziek. 40.8 graden koorts en hij wilde alleen maar bij mama hangen.

moeder zijn is zwaar

Moeder zijn is zwaar

Omdat Wout verder nergens op reageerde en alleen maar voor zich uit lag te staren en sliep besloot ik toch voor de zekerheid even contact op te nemen met de huisartsenpost. Na contact gehad te hebben vanwege de hoge koorts, benauwdheid en het slechte reactievermogen, moesten we toch voor de zekerheid op controle komen. En wat bleek? Meneer had een luchtweginfectie, vandaar de benauwdheid. We kregen antibiotica mee en moesten de koorts verder met paracetamol naar beneden zien te krijgen. Dit lukte redelijk goed.

Na de hele nacht bij mama in de armen geslapen te hebben was de volgende dag zijn koorts weg maar zijn benauwdheid niet. Maar toen kwam er in plaats van de koorts nog bij dat Wout alles wat hij at weer net zo snel overgaf. Na een hele dag (lees: bijna 24 uur) niks binnen gehouden te hebben en nog maar één mini plasluier, besloot ik om nog een keer de huisarts te contacten. Ook die wilde ons nog zien. Dus weer met een ziek kind op pad, maar alles voor mijn baby wat nodig is. Bij de huisarts begon Wout weer een beetje op te leven. Maar we kregen toch een puffer mee om zijn longblaasjes te openen en hem de benauwdheid af te nemen. Ja! Dit werkte goed!

Lees ook: Mama is ook maar een mens >>

Slapeloze nachten

We zijn nu een week verder maar nog steeds wordt Wout iedere nacht een paar keer in paniek wakker waardoor mijn nachten momenteel ook heel zwaar zijn. Twee nachten heeft hij bij mij in de armen geslapen. Omdat hij zo in paniek raakte wanneer ik hem terug in zijn bedje wilde leggen. En dan na een paar minuten niet rustig kunnen worden besloot ik dat dit de beste oplossing was.

Deze week is nu achter de rug, maar ik ben nog steeds gesloopt. Ik struikel zeg maar nog nèt niet over mijn wallen heen. Want tussendoor moet er namelijk ook gewoon gewerkt worden wat ook weer energie kost. En waar ik het sporten weer zo goed opgepakt had, is ook dat deze week weer blijven liggen gewoon omdat ik zo gesloopt was.

Ja, ik wist na de eerste keer dat Wout in het ziekenhuis had gelegen dat dat zoveel in je los maakt. Maar mijn god, wat doet het veel met je als moeder wanneer je kind ziek is. En dat punt maakt dat ik het mama zijn af en toe écht pittig vind. Maar gelukkig is Wout maar zelden ziekjes en kunnen we eigenlijk altijd gewoon volop genieten hoor!

Ben jij het met me eens: moeder zijn is zwaar? Wat vinden jullie een mindere kant aan het mama zijn?

Lees meer persoonlijke blogs >>> 

Heb je oudere kinderen? Neem dan eens een kijkje op Boysabel of Girlslabel>>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...