hippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabelbabymeisje, babygirl, hippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Blogs Model-met-down, babylabel

Published on december 3rd, 2016 | by Diena

0

The camera loves Liva

Als moeder struin ik heel wat webshops af voor inspiratie en leuke outfitjes voor mijn kleine dametje, zo kwam ik terecht op de Facebook pagina van Mi Toetie Baby en Kinderkleding. Naast schattige setjes zag ik ook een oproep voorbij komen voor een Brand Rep search.  Ze zochten modelletjes om hun kleding te promoten. Je kon een foto insturen van je kindje en daar zouden een paar mooie exemplaren uit gekozen worden. Duizenden inzendingen volgden. Uiteindelijk werden er een stuk of 6 kindjes gekozen. Stuk voor stuk prachtig!

Liva viel meteen op. Wat een schatje om te zien en totaal niet camera schuw, sterker nog: ‘the camera loves Liva’.  Wat nog bijzonderder was: Liva heeft het Syndroom van Down. Dat had ik nog nooit eerder voorbij zien komen. Als je erover nadenkt is dat naar mijn mening best raar. Daar denken veel mensen nog anders over. Een kindje met in dit geval Down-syndroom past niet in het perfecte modebeeld,  niet als voorbeeld, niet het eerste idee van een ‘mooi’ kind, het wordt niet als normaal gezien.  Mi Toetie zag Liva wél als een echte kanshebber en zij is nu een van de modelletjes die de kleding mag showen.

Ze steelt de show en kreeg veel aandacht en lieve reacties.  Zo enorm veel dat het het AD bereikte met een mooi artikel erin. De mama van Liva is supertrots, en terecht!

Ik vind zelf dat kinderen met een handicap, afwijking, stoornis, of aandoening gelijk behandeld horen te worden. Elk kind is uniek en prachtig. Er heest helaas nog steeds een taboe. En altijd worden moeders met ‘speciale’ kindjes altijd nog na gekeken of anders behandeld of zielig gevonden.

Als onze Liv Down Syndroom zou hebben gehad zou ik haar net zo prachtig hebben gevonden, net zo speciaal. Ook bijvoorbeeld met een wijnvlek in haar gezicht,  een armpje dat mist of zonder oren etc. Ik zou haar net zoveel liefde geven en waarom zou mijn Liv er mooier uitzien in een jurkje dan in dit geval Liva? Onzin!

Mi Toetie Baby en Kinderkleding krijgt van mij alle respect dat zij alle kindjes gelijk behandelen. Fijn dat dit opgepikt wordt door de ( social)media en er ook iets positiefs van maken. Hoe meer publiciteit en positieve aandacht hoe beter! Zo hoort het ook! Accepteren en respecteren ipv in hokjes plaatsen, oordelen en onderuit halen.

De wereld is vol met verschillen, kleuren, vormen en maten. Dat maakt hem juist zo mooi en betoverend,  net als onze kinderen.

Allemaal doen ze er toe, zijn ze bijzonder en mooi!

Diena


Model met down

Vind je dit ook leuk ♥ Deel het dan:
Facebook0
Google+1k
https://www.baby-label.com/model-met-down/
Instagram2k
Pinterest570
Twitter242
Back to Top ↑

Vind je dit ook leuk ♥ Deel het dan

  • Facebook6k
  • Google+1k
    https://www.baby-label.com/model-met-down
  • Instagram2k
  • Pinterest570
  • Twitter242