Mijn tweede moederdag

12 mei 2019

Vandaag is het Moederdag… nooit gedacht dat het zo speciaal was. Vorig jaar was Lauren nog een kleine baby, en nu een ‘grote’ dreumes. Het word mijn tweede moederdag. De folders met allerlei cadeaus vliegen je om de oren.

Tweede moederdag

Moederdag is voor sommige een dag die pijn doet. Pijn, omdat hun moeder er niet meer is, of omdat ze (nog) geen moeder zijn maar dat zo graag zouden willen. Pijn, omdat ze geen moeder willen worden rond deze tijd van het jaar en de eeuwige vraag krijgen “weet je zeker dat je nooit moeder wil worden, ik kan het mij niet voorstellen”. En pijn, omdat ze niet bij hun kinderen kunnen zijn om wat voor een reden dan ook. Voor mij is het de dag, waar ik me even extra speciaal voel door alle aandacht die ik krijg. De ontroerende taferelen voorafgaand van mijn vriend en mijn dochter. Het zijn de kleine momenten die het zo speciaal kunnen maken en waar ik zo van houd.

Speciale moederdag

Op Moederdag bekruipt mij dit jaar dat dubbele gevoel. Moeder worden, dat is wat ik wou. Ik zag mij allerlei dingen later doen maar bovenal zou ik moeder worden. En wat ben ik trots en blij op mijn dochter maar ook vooral op mezelf. Het ‘houden van’ of ‘het moedergevoel’ wat je op dag 1 krijgt en wat voor eeuwig is. Ontbijt op bed hoeft van mij niet, ik hou niet zo van kruimels in m’n bed 😉  het is toch een andere dag dan anders. Ik voel me op die dag echt het zonnetje in huis. Ik ben benieuwd, wat het mij dit jaar brengt. Cadeautjes zijn niet het belangrijkste, maar als je ziet dat er toch wel veel moeite voor is gedaan, is het toch echt wel heel bijzonder.

Nog steeds doe ik van alles, ondernemen vind ik enorm fijn. Met mijn blogs voor Babylabel en voor mijn eigen social platform. Nieuwe dingen bedenken, uitwerken en dat het dan slaagt, voelt als een stukje magie maar moeder zijn is het belangrijkste in mijn leven.

Wees trots op jezelf voor wie je bent en wat je doet.

Lots of love,


Esther
@eastsidemommy

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...