online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Blogs partner als vader, eerste keer vader, papa

Published on september 16th, 2018 | by Pauline

0

Mijn partner als vader

Wanneer je samen zwanger raakt kijk je heel de periode uit naar het ouderschap. Als (aanstaande) moeder zijnde beleef je de zwangerschap vaker intenser dan als (aanstaande) vader zijnde. Jij kunt al een band opbouwen met je kindje voordat het er is, voor je partner is dit natuurlijk veel moeilijker. Tegen het einde van mijn zwangerschap was ik voornamelijk benieuwd hoe mijn partner het dadelijk als vader zal gaan doen. partner als vader

Mijn partner als vader

Over het aanstaande ouderschap praat je natuurlijk regelmatig met vrienden. Over en weer hoor je verhalen over de eerste weken en hoe verschillend ieders ervaring is. Ik heb het met mijn vriendinnen vaak gehad over hun partners als vader zijnde en kreeg ook regelmatig de vraag hoe ik dacht dat mijn partner als vader zou zijn. In hoeverre kun je dit voorspellen en in hoeverre kun je jezelf echt voorbereiden op het ouderschap?

partner als vader, eerste keer vader, papaZwangerschap

In mijn zwangerschap was ik vaak degene die alle voorbereidingen trof en de zaken regelde. Mijn partner was wel deels betrokken, maar ik was de kartrekker in het geheel. Niet alles leefde evenveel bij hem als bij mij, waarschijnlijk ook omdat het kleine mini-mensje in mijn buik groeide en de daarbij horende hormonen ervoor zorgden dat mijn moedergevoel al deels aangewakkerd werd.

Soms vroeg ik me af of dit na de geboorte van ons meisje ook zo zou zijn. Zou ik dan ook de verantwoordelijkheid groot en deels alleen moeten dragen en om dingen moeten vragen in plaats van dat mijn partner het zelf ‘ziet’  of regelt?

Over veel dingen hebben we al wel gepraat en afspraken gemaakt, maar in de praktijk moet dit alles dan toch maar blijken.

Lees ook: je man laten helpen bij de geboorte >> 

De geboorte van zijn dochter

En dan wordt ze geboren. Vanaf de eerste minuut na de geboorte veranderde mijn partner compleet. Positief in mijn geval! Hij nam de volledige verantwoordelijkheid voor onze kleine meid. Zo fijn, want ik was op dat moment een wrak en kon niets (lees ook mijn blog over de kraamweek)

Hij heeft ons meisje met behulp van het ziekenhuispersoneel aangekleed en ook het eerste flesje werd zonder pardon gegeven. De trots straalde van zijn gezicht af. Zowel jegens mij als jegens ons meisje. Oprecht een trotse vader!

In de weken die volgden werd hij mijn rots in de branding. Waar hij tijdens de zwangerschap in sommige dingen nauwelijks geïnteresseerd was, des te geïnteresseerd was hij nu! Alles deed hij samen met de kraamhulp en op het moment dat zij er niet was zorgde hij zowel voor mij als voor ons meisje. Er waren zelfs momenten dat hij mij stond uit te leggen hoe ik iets nou precies het beste kon aanpakken. Dat was voor mij wel even een puntje van acceptatie en soms kon ik dan ook lekker geïrriteerd reageren.  Hoezo gaat hij mij nou vertellen wat ik moet doen ;)?!

Normaal vergeet mijn partner veel en ben ik onze wandelende agenda en tijdsklok. Vreselijk vond ik dat en kon me daar ook echt boos om maken. Nu is dit met betrekking tot voedingen of alles wat te maken heeft met onze kleine totaal anders. Hij houdt alles netjes bij en houdt er ook bewust rekening mee.

Voetbalwedstrijd

Toen hij in de eerste week mee gevraagd werd naar een voetbalwedstrijd heeft hij meteen nee gezegd. Deze keer niet voor / om mij, maar omdat hij zelf thuis wilde zijn. Thuis bij zijn gezin, zoals hij het nu zo mooi omschrijft.

Hij geniet van het wandelen achter de kinderwagen, we maken zelfs ‘ruzie’ om wie er nou mag duwen. Heerlijk!

Lees ook: Voor het eerst papa >>

Lees ook: Bevallen doe je zo >>

Lees ook: Waarom heb ik een huilbaby >>Comments are closed.

Back to Top ↑
 • hippe kraamcadeautjes, kraamkado, babycadeau, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

 • hippe babykleding, baby boy, baby jongen, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

  hippe babykleding, baby girl, baby meisje, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, babyshop, babyspullen

  baby kleding met korting, korting baby uitzet, korting kinderwagens, korting bugaboo, korting kleertjes.com

 • ONTVANG GRATIS DE BLIJE DOOS

 • LEUKE SHOPS

  baby zonnebril, goodcha, kinderzonnebril, zonnebrillen voor baby en kind

 • doopkleding baby, doopkleding, doopfeest, handgemaakte doopkleding, doopjurk, doopjurk baby, doopkleding jongen, doopkleding meisje

 • duurzame babykleertjes, ecologische babykleding, schattigebabykleertjes, fairbabybeginnings, unieke babymerken, toddler, baby, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, hellobaby, baby cadeautjes, gepersonalisereerd kraamkado

 • ballenbadjes, ballenbaden, babyspeelgoed, dreumesspeelgoed, peuterspeelgoed, kleuterspeelgoed

 • babystyling, hippe babykleertjes, schatttige babykleertjes, babykleding, hippe baby kleertjes, newborn kleertjes

 • geboorteslingers, baby eerste verjaardag, eerste verjaardag slingers, folie ballonnen, kinderfeestjes, babyfeest, babyshower, kinderfeestje 2 jaar, thema kinderfeestjes, feestversiering, hieppp, verjaardag, verjaardagsfeestje

 • behang babykamer, baybkamerbehang, babybehang, kinderbehang, meisjeskamer, kinderkamer meisje, meisjesbehang, kinderbehangenzo

 • duurzame babykleertjes, babylabel, babywinkel, online babywebshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, little thingz, baby cadeautjes, babymusthaves, kindermusthaves, babymodeblog, hippe babyspullen, babyaccessoires

 • babykleertjes, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • baby blog, baby blogs, babybloggers, baby musthaves, bloggers, babyblog

  hippe babyshops, online baby shop, babywinkel, leukste baby webshops

 • Babykamer inspiratie

  babykamers, babykamer styling, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, babykamer collages