online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Blogs mijn gezin is compleet, laatste keer

Published on juli 8th, 2020 | by Evelyne

0

De fase van de “laatste’s”

Met twee kinderen is ons gezin compleet. Althans, zo voelt het, en zo hebben mijn man en ik dat samen besloten. Ongeloofelijk dankbaar ben ik voor mijn kids, die gezond zijn en vrolijk groeien. Ik weet erg goed dat ik daar mijn beide pollekes voor mag kussen (zoals we dat in Antwerpen zeggen😉). Maar of mijn lichaam nog een derde zwangerschap en bevalling aankan, betwijfel ik. En of mijn gemoedstoetstand dat aan kan, betwijfel ik al helemaal. Maar goed, dat allemaal ter zijde; ons gezinnetje is dus compleet.

Mijn gezin is compleet

Dat betekent dat ik begonnen ben aan “de fase van de laatste’s”. De laatste zwangerschap, bevalling en kraamweek. De laatste borstvoedingsstruggles, draagzakmomentjes en krampjesepisodes. De laatste keer een eerste lachje, de laatste eerste hapjes en de laatste eerste woordjes. Als mama wordt je daar best wel emo van. En hoe meer ik denk “komaan, genieten van deze tijd, zoveel je kan!”, hoe sneller de tijd voorbij lijkt te vliegen.

En al zijn de gebroken nachten zwaar en pittig en betrap ik mezelf er regelmatig op dat ik vloekend uit mijn bed rol, ik besef ook donders goed dat deze tijd nooit meer terug komt. Dat ik binnen 15, 20 of 30 jaar in datzelfde bed s’nachts zal wakker worden en hopen dat ik nog eens één keer dat huilende babietje in mijn armen zou mogen nemen en sussen. Maar tegen dan zullen mijn kids al tieners of volwassenen zijn en is die babyfase weer lang vervlogen. En wie weet mag ik dan mijn kleinkinderen omarmen en vertroetelen (en vooral volproppen met zoetigheden die ik mijn eigen kids niet gaf, want dat doen omi’s nu eenmaal).

Wisselende emoties

Ach, wat ben ik nu al nostalgisch! Ik probeer een tijd vast te grijpen die zo hevig is en zich vooral niet laat vastgrijpen. Een periode waar ik van huilen naar lachen kan gaan in een mum van een seconde. Een tijd waar ik binnen enkele jaren al verschillende details van vergeten zal zijn. En die voor ik het goed en wel besef bestaat uit vage herinneringen en de vele foto’s die ik dagelijks maak. In al zijn hevigheid is die babytijd toch echt een wondere fase. Dus laat ik me voor nu maar verder verwonderen en meeslepen door het volledige spectrum van moederlijke emoties.  Comments are closed.

Back to Top ↑
 • hippe kraamcadeautjes, kraamkado, babycadeau, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

 • hippe babykleding, baby boy, baby jongen, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

  hippe babykleding, baby girl, baby meisje, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, babyshop, babyspullen

  baby kleding met korting, korting baby uitzet, korting kinderwagens, korting bugaboo, korting kleertjes.com

 • ONTVANG GRATIS DE BLIJE DOOS

 • LEUKE SHOPS

  baby zonnebril, goodcha, kinderzonnebril, zonnebrillen voor baby en kind

 • babystyling, hippe babykleertjes, schatttige babykleertjes, babykleding, hippe baby kleertjes, newborn kleertjes

 • duurzame babykleertjes, ecologische babykleding, schattigebabykleertjes, fairbabybeginnings, unieke babymerken, toddler, baby, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • ballenbadjes, ballenbaden, babyspeelgoed, dreumesspeelgoed, peuterspeelgoed, kleuterspeelgoed

 • handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, hellobaby, baby cadeautjes, gepersonalisereerd kraamkado

 • geboorteslingers, baby eerste verjaardag, eerste verjaardag slingers, folie ballonnen, kinderfeestjes, babyfeest, babyshower, kinderfeestje 2 jaar, thema kinderfeestjes, feestversiering, hieppp, verjaardag, verjaardagsfeestje

 • behang babykamer, baybkamerbehang, babybehang, kinderbehang, meisjeskamer, kinderkamer meisje, meisjesbehang, kinderbehangenzo

 • duurzame babykleertjes, babylabel, babywinkel, online babywebshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, little thingz, baby cadeautjes, babymusthaves, kindermusthaves, babymodeblog, hippe babyspullen, babyaccessoires

 • babykleertjes, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • baby blog, baby blogs, babybloggers, baby musthaves, bloggers, babyblog

  hippe babyshops, online baby shop, babywinkel, leukste baby webshops

 • Babykamer inspiratie

  babykamers, babykamer styling, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, babykamer collages