Mijn eerste Kikker boek

24 november 2020

Wie kent hem niet? Kikker! Onwijs leuk voor jong en oud. In tekenfilm maar vooral ook in boekjes. Alessia heeft al een kleine verzameling kikkerboekjes en daar bladerde ze regelmatig doorheen. Deze boekjes waren echter nog wat te lang om voor te lezen en de bladzijde kunnen kapot dus ze mag ze alleen lezen met ons erbij.

Mijn eerste Kikker boek

Toen ik hoorde dat er een ‘mijn eerste kikker boek’ bij Kinderboeken.nl was werd ik erg nieuwsgierig. Die wilden we graag testen!

Een hard boekje, ideaal want het kan niet scheuren! En voorop natuurlijk kikker. Alessia haar gezicht op het filmpje toen ze het boekje van me kreeg spreekt boekdelen.

Op iedere pagina wordt een van kikkers vriendjes besproken. Ook handig voor de papa’s en mama’s want je raakt dus meteen thuis in kikker zijn vriendjes!

mijn eerste kikker boek, kikker boekjes, peuterboekjes, mijn eerste kikker boek review

Alle bladzijde zijn kleurrijk en er staan korte stukjes tekst, precies lang genoeg om de aandacht erbij te houden. Er is ook genoeg te zien om te bespreken en te herleiden naar dingen die je zelf wel eens doet. Bijvoorbeeld het pannenkoeken bakken van varkentje. De illustraties zijn eenvoudig maar daardoor juist erg leuk.

Plaatjes kijken

En omdat er veel te zien is hoeft het dus niet direct alleen een boekje te zijn om voor te lezen.

peuterboekjes, mijn eerste kikkerboek review

Zelf lezen

Alessia zit in de fase van het zelf doen. Zo dus ook zelf een boekje lezen. Dit boekje is hier perfect voor! De bladzijde kunnen niet scheuren omdat ze dik zijn en er is voldoende te zien. Heerlijk voor peuters van rond de 2,5 jaar om dus hun eigen verhaaltje te verzinnen bij de plaatjes. Alessia heeft zichzelf meerdere malen teruggetrokken in haar tipi tent om het boekje te gaan zitten lezen, en eerlijk is eerlijk heb liever dat ze dat doet dan televisie kijken ;).

BEKIJK DIT FILMPJE

Tevens raakt ze op haar manier thuis in de karakters van het boekje waardoor de opstap naar de volgende serie kikkerboekjes een stukje makkelijker is.

mijn eerste kikker boek, kikker boekjes, peuterboekjes, mijn eerste kikker boek review

Wat vinden wij van het Mijn eerste Kikker boek

Een onwijs leuk boekje om je kindje kennis te laten maken met Kikker. De aanbevolen leeftijd is wat mij betreft ook echt waar (vanaf  2 jaar). 

Wanneer je merkt dat je kindje geboeid blijft door Kikker is er makkelijk uit te breiden naar meerdere (hardcover en harde bladzijde hebbende) kikkerboekjes. De prijs is ook erg leuk! Je scoort Mijn eerste Kikker boek al voor ongeveer €9,00. Dus ideaal als verjaardagscadeautje! Daarbij liggen verschillende varianten (bijv. Kikker en eend) ook rond die prijs dus kun je nog eens leuk uitbreiding vragen of kopen!

Je kindje kan dit boekje ook prima zelf ontdekken, en anders ook een ideaal boekje voor het slapen gaan. Heel eenvoudig maar er zit toch een verhaal in wat kinderen begrijpen.

peuterboekjes, samen lezen, kikker boekjes, kikkerboek, voorlezen

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...