Wil ik mijn baby op social media?

2 oktober 2018

Je kunt er niet omheen deze dagen; social media! Facebook, Instagram, Pinterest en noem maar op. Dag en nacht kun je alles van elkaar bijhouden, van de boterham van Karel tot de trouwdag van Birgit. Niets is te gek en sommige dingen hoef ik eigenlijk echt niet te weten, maar het zij zo. Maar wil ik mijn baby op social media?

Lees ook: Daarom houd ik een Media Stop >>

Wil ik mijn baby op social media?

Ook ik maak dankbaar gebruik van social media. Vooral instagram is mijn favoriet. Heerlijk vind ik het om feeds van anderen te bekijken, vooral feeds waar ik inspiratie uit op kan doen. Sinds mijn zwangerschap volg ik ook meer babygerichte profielen en je komt dan heel wat leuke dingen tegen. Ik zit zelf op naailes en niets is leuker om babykleertjes te maken voor je eigen kindje, dus op zoek naar profielen van mensen met dezelfde passie.

Gedurende mijn zwangerschapsverlof heb ik heel wat kleding bij elkaar genaaid en deze trots op mijn profiel geplaatst. Ik kon niet wachten totdat daar dadelijk een pamperkontje in dat broekje zat, of een mini-mensje in dat jurkje! Trots zou ik dit dan delen met mijn volgers  zodat zij konden zien hoe het uiteindelijk staat en het echt vorm heeft.

baby op social media, kind op social media , blog baby labelEn dan wordt ze geboren

Steeds meer besef ik me dat er zo’n klein kwetsbaar mensje op de wereld is gezet. Iets waar ik rete trots op ben en wil beschermen voor alles waar ik haar niet eens voor kan beschermen. Past social media hier eigenlijk wel bij? Wil ik wel dat heel de wereld (want mijn profiel is openbaar) mijn kleine kwetsbare meid kan zien? Is het wel aan mij om die keuze nu al voor haar te maken?

Heel raar, maar toch gaan die gedachten dan door mijn hoofd. Mijn profiel privé maken is geen optie, uiteindelijk is bloggen mijn passie en mijn profiel linkt daar steeds meer naar door. Het is toch wel een beetje mijn doel om meer volgers te krijgen en mezelf verder te ontwikkelen en tegenwoordig gaat dit het beste via social media.

Blijven die foto’s dan wel alleen van mij?

Simpel, niks plaatsen dus! Klinkt inderdaad simpel, maar toch werkt dat ook weer niet zo. Wanneer ik door mijn 2000 foto’s op mijn telefoon scrol kom ik zoveel leuke kiekjes tegen van onze kleine meid. Die trots wil ik eigenlijk delen met heel de wereld en laten zien hoe al die zelfgemaakte kleertjes haar staan. Ook schrijf ik met liefde en plezier reviews voor kledingmerken en ook daar hoort een foto bij vind ik. Maar blijven die foto’s dan wel alleen van mij? Hoe vaak lees je niet dat foto’s van kindjes gebruikt worden voor andere doeleinden als je begrijpt wat ik bedoel, ik moet er niet aan denken! Hoe voelen andere ouders dit?

Heel vaak zie ik zoveel schattige baby en kinderfoto’s voorbij komen van de mensen die ik volg. Ook zij zijn veel bezig met mode en willen dit laten zien. Eerlijk is eerlijk, ze hebben er de kids voor en ik geniet ervan op een juiste manier.. maar zullen deze kindjes ook voorbij komen bij mensen die er op een verkeerde manier van genieten?

Of moet je dan denken wat niet weet wat niet deert? Zet je de knop om en stop je gewoon met erover nadenken? Er is immers in mijn ogen geen goede of foute beslissing, jij als ouder zijnde kiest en die keuze is altijd goed en eigenlijk zou het niet eens nodig moeten zijn om erover na te moeten denken. Sommigen vinden het egoïstisch wanneer je jouw kind gebruikt om je social media profiel te boosten, maar ik denk dat je er soms nauwelijks omheen kunt wil je wat bereiken.

Mijn keuze

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om zolang ze baby is af en toe nog een foto te plaatsen met dat heerlijke bekkie front row. Naarmate ze ouder wordt zal ik er langzaam voor kiezen om haar gezicht minder te tonen. Op die manier heb ik het idee dat ik haar privacy nog enigszins waarborg en toch kan laten zien hoe de kleren die ik gemaakt heb in het echt staan en hoe trots ik op mijn meisje ben. Straks kan ze zelf (onder toeziend oog want ik ben niet gek) kiezen wat ze wel en niet wil plaatsen op social media. En God weet is de hele hype dan weer voorbij en is er weer wat anders waar we ons druk om kunnen maken.

Zo blijven we bezig zullen we maar zeggen ;).

Wat doen jullie? Zet jij je baby op social media? Of juist niet?

baby op social media

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...