Ik ben een echte meisjesmama van een kleine meid

11 december 2018

Vanaf het moment dat ik wist dat ik in verwachting was, was mijn gevoel gelijk “It’s a girl!”. Om de een of andere reden had ik het gevoel dat het echt een meisje zou zijn. Ik zou een echte meisjesmama worden. Mijn vriend was er echter overtuigd dat het een jongen zou zijn. Mijn ouders hebben vier kinderen, 3 grote broers en mij als het kleine zusje.

Toen ik hoorde dat ik een meisje bleek te verwachten, was ik door het dolle heen. Ik was dat zeker ook geweest bij een jongen, maar dit voelde zo bijzonder. Mijn kleine meisje is nu bijna 4 ½ maand, en ik ben nu al aan het bedenken wat ik met haar de komende jaren kan gaan doen. Ik zie het al voor me al dat leuke meisjesspeelgoed als roze serviesjes, glitterjurken, meisjeslego en prinsessen en barbies.

Lees ook: 10 dingen die je moet weten als meisjes mama >>

Meisjesmama

Toen ik nog een klein meisje was hield ik van Barbie. Ik was jaloers op haar lange haren, de mooie kleding en schoenen. Ik wou dat ook! Nou ben ik zo nieuwsgierig wat mijn kleine meisje geweldig gaat vinden. Alle tinten roze vallen in de smaak, af en toe denk ik; “het is genoeg roze”. Maar wat maakt het uit, het is niet voor niets een meisje ;). In vergelijking met een jongensmama denk ik dat een meisjesmama voorzichtiger is met alles omdat de jongens vaak stoerder zijn en meer durven.

Hip prinsesje

Ik ben natuurlijk een meisjesmama en denk dat wij meisjesmama’s meer kopen voor een meisje dan een jongen. Er is vaak meer leuks voor meisjes en de keuze is zo ontzettend groot. Ik denk dat dit voor meisjesmama’s moeilijker is om een keer niet iets te kopen. Het ziet er allemaal zo schattig en lief uit. Je wilt dat je meisje er uit ziet als een ‘hip prinsesje’.

Moeder-dochter momenten

De mooie momenten die ik nu heb met mijn dochter, koester ik. Iedereen zegt: geniet er nog maar even van, voor je het weet zijn ze groot en lopen ze. Toen ik dat hoorde vond ik dat allemaal zo cliché maar ik kom daar op terug.  De tijd vliegt voorbij.

Ben jij ook een meisjesmama en komt jou dit bekend voor? Heb je tips voor mij als meisjesmoeder? Leuk als je het me laat weten!

Lees herkenbare blogs van meisjesmoeders >>

Bekijk de nieuwste meisjesmode >>

Meisjeskamer inspiratie >>

Meisjesfeest >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...