hippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabelbabymeisje, babygirl, hippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Zwanger mannen en zwangerschap

Published on januari 25th, 2018 | by Marjolijn

0

Betrek je partner meer bij je zwangerschap!

Nou ja, de rol van de partner lijkt me in beginsel van de zwangerschap redelijk helder. Een glansrol van enkele luttele minuten welteverstaan. Zijn taak zit erop, die van jou begint. Negen maanden lang, met als climax: de bevalling. Maar hoe betrek je je partner nou meer bij jouw zwangerschap? Hoe breng je mannen en zwangerschap nog meer samen?

Mannen en zwangerschap

Het is nu eenmaal zo dat moeder natuur heeft bepaald dat jij als vrouw jullie kindje draagt en op de wereld zet. Een heel bijzondere en spannende periode die je als moeder intens beleefd. Alle veranderingen die je lichaam doorstaat en dan plots het eerste schopje. Hoe je het ook wendt of keert, een man ervaart een zwangerschap meer aan de zijlijn. Voelt niet wat jij voelt, de schopjes maar ook de kwaaltjes. Hoe zorg je er nu voor dat je je partner wat meer bij de zwangerschap en bevalling kunt betrekken? Zodat je meer het gevoel hebt dat je samen deze periode beleeft?

12 tips naar meer betrokkenheid

 1. Spread the news! Samen vanaf het prille begin. Dat begint al bij de zwangerschapstest. Een prachtig moment om samen te ontdekken dat jullie (opnieuw) ouders gaan worden. Deel dit vrolijke nieuws ook zoveel mogelijk samen en ga dus niet alleen een test zitten doen.
 2. Controle’s. Er volgen legio afspraken om de zwangerschap zo goed mogelijk te laten verlopen. Controle’s, echo’s etc. Probeer zoveel mogelijk samen naar deze afspraken te gaan zodat ook je partner alle informatie krijgt en ziet hoe het met jou en jullie kindje gaat.
 3. Ervaringen delen. Deel je ervaringen en gevoelens met je partner zodat hij wat inzicht krijgt in wat een zwangerschap met je doet.
 4. Shoppen! Eerlijk: als vrouw hebben we nog wel eens te neiging los te gaan, helemaal als je partner er niet bij is. Maar het is juist heel belangrijk om samen die eerste kleertjes te kopen. En maak ook samen de weloverwogen keuze voor een kinderwagen. Ook je partner zal ermee gaan lopen als trotse vader.
 5. De inrichting. De kinderkamer inrichten is ook iets wat je heel goed samen kunt doen. Bekijk samen welke stijl jullie aanspreekt. Maak samen keuzes als het gaat over de meubels, de kleuren etc. Hoe leuk is het om samen de muren een kleur of behangetje te geven, de meubels een plekje te geven, babyspulletjes en accessoires vast een plekje te geven, de woonkamer zo in te richten dat er ruimte is voor een box met kleed en muziekmobiel.
 6. Voelen. Wanneer de bewegingen van de baby duidelijk aan de oppervlakte zijn te voelen, leg je partners hand op je buik en voel samen jullie kindje. Een mooiere band tussen jullie drieën tijdens de zwangerschap is er niet.
 7. Geboortekaartje. Niets is zo persoonlijk als de keuze voor de wijze waarop je de geboorte van jullie kindje aankondigt als met een mooi geboortekaartje. Maak er een feestje van en geniet van de voorpret!
 8. Zwangerschapscursus. Vertel wat je hebt geleerd tijdens de zwangerschapscursus en neem hem mee als dat kan zodat hij weet hoe en wanneer hij je kan ondersteunen tijdens de bevalling.
 9. Geboorteplan. Beschrijf samen het geboorteplan zodat jullie beiden weten wat je wel en vooral niet wilt.
 10. Bevalling. Inderdaad, het is vooral de vrouw die ‘de klus’ moet klaren, maar onderschat daarin vooral de rol van de partner niet. Lijdzaam toe moeten zien, de spanning, de zorgen. Jou steunen en bijstaan is het beste en belangrijkste wat hij kan doen. Een emotionele achtbaan met als climax: de geboorte van jullie kindje! En is het de eerste? Dan is het ook de geboorte van jullie als ouders. Nu vormen jullie een gezin.
 11. Zorg. De verzorging van jullie kleine wondertje is nu prioriteit één. Er komt veel op je af terwijl je ook nog herstellende bent. Laat je partner de baby in zijn armen wiegen, een warm badje geven of de fles. Ook huid-op-huid contact is dan erg belangrijk om een band te creëren.
 12. Kraambezoek. Plan het kraambezoek zo in dat jullie er samen zijn. En vooral: block tussendoor dagen zodat jullie ook tijd voor elkaar hebben.

Wij zijn benieuwd! Gaan jullie mannen en zwangerschap goed samen? Hoe heb jij de betrokkenheid van je partner bij de zwangerschap en bevalling ervaren?

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • hippe babykleding, babykleertjes, babymeisje, babygirl, get the look, shop the look, kinderkleding

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • hippe babykleding, baby boy, baby jongen, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

  hippe babykleding, baby girl, baby meisje, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, babyshop, babyspullen

  hippe kraamcadeautjes, baby, baby musthaves, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, baby gifts, leuke kraamcadeautjes, kraamkado

 • hippe babykleding, babykleertjes, hippe babyschoenen, eerste schoentjes, babyschoentjes, babyslofjes, shoesme babyschoenen

 • korting, kortingscodes kleertjes.com, kortingscodes, kortingscodes kinderkleding, korting kleding, kortingscode babykleding, korting shoesme babyschoentjes

 • Aanraders!

  adverteren babylabel de gele flamingo, babyspullen, kraamcadeaus, babykleding
  Shoesme babyschoenen, babyslofjes handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, the dreamstore, unieke kinderkleding, peuterkleding
  Kleertjes.com babykleding, babylabel, babyshop, babykleertjes Shoesme babyschoenen, babyslofjes
  Little King Arthur, babykleding, babylabel, babyshop, zwangerschap, peuterkleding handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, house of jamie, unieke kinderkleding, peuterkleding, babykamer accessoires, luipaard baby
 • speelgoed, babyspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed
 • babyshower, baby 1 jaar muurstickers kinderkamer
  hippe babyspullen, babyaccessoires, kraamcadeaus GIF Banner 250x250 (variant 3)
  Ad Square LoFFF babykleding, lofff meisjeskleding, meisjes babykleding
  adverteren babylabel babyknuffels, babykamer muurstickers
 • baby blog, baby blogs, babybloggers, baby musthaves, bloggers, babyblog

  hippe babyshops, online baby shop, babywinkel, leukste baby webshops

 • Babykamer inspiratie

  babykamers, babykamer styling, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, babykamer collages