Spray on shoes

8 november 2015

Tobias vindt schoenen nogal stom. Sokken trouwens ook. Alles wat om zijn voeten wordt gedaan, trekt hij er doodleuk weer vanaf. Nu was dat in de zomer niet zo’n probleem, maar met de huidige temperaturen moet er toch iets veranderen.

Aangezien hij nog niet loopt en buiten in de wandelwagen zit, heeft hij alle tijd en gelegenheid om met brute kracht aan zijn schoenen en sokken te trekken. Even flink schoppen voor het laatste stukje en jawel; victorie! Na 3 keer binnen een kwartier zijn voeten weer te hebben ingepakt, geef ik het op. Snel die boodschappen doen en naar ons warme huis, volgende keer de voetenzak maar gebruiken.

Ik beeld me in dat iedereen naar me kijkt en me een ontzettend beroerde moeder vindt, die dat arme kind maar met verkleumde voetjes rondracet. Zijn broer toetert leuk door de winkel dat zijn ‘arme Tobias het héél koud heeft’. Ik antwoord, hard genoeg voor iedereen in mijn buurt om het te horen, dat hij zelf steeds zijn sokken uittrekt en we daarom snel naar huis gaan. Ik hoop vurig dat iedereen die dat hoorde nu denk ‘oh, het ligt helemaal niet aan die arme moeder die het zo goed met haar kinderen voor heeft’ en scheur met een verhit hoofd door de supermarkt.

Ik begin te geloven dat alleen lieslaarzen blijven zitten, of spray on shoes. In de film ‘Cloudy with a chance of meatballs’ heeft uitvinder Flint schoenen uitgevonden die je vanuit een spuitbus op je voeten spuit. Jammer genoeg krijgt hij ze er niet meer af maar ach, dat lijkt me op dit moment helemaal niet verkeerd! Hoe doen die andere moeders dat toch… weten zij iets wat ik niet weet of laten al die andere kindjes hun schoeisel wel op hun plek zitten?

Inmiddels heb ik een aantal maillots aangeschaft, die bleken ook te bestaan in leuke printjes voor stoere jongens. Voor buiten prima, voor binnen bleken ze nogal glad zo zonder antislipzooltjes. Tobias schaatste zo’n beetje door de woonkamer. En ja, iedere keer als we naar buiten gaan eerst zijn broek weer uit, maillot aan, broek aan en andersom als we thuis kwamen, is het toch ook niet.

Misschien moeten we toch de Babyproof slofje van Shoesme uitproberen. Of mocht je nog een andere gouden tip weten, ik hou me aanbevolen!

Tjitske

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...