online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Kraamtijd Mamablog, baby-label, babylabel

Published on juni 18th, 2016 | by Babylabel

0

Baby Blues

Toen ik 3 maanden zwanger was hebben we een huis gekocht die we binnen 3 maanden hebben opgeknapt. Voor de bevalling waren we vooral druk met het huis. Nadat Vos geboren was, was het ook aanpoten. Hij had behoorlijke darmkrampjes, was snel ziek en spuugde na elke fles. Daarnaast hadden we tot 4 maanden bezoek en wilde ik tijdens zijn slaapjes het huis op orde hebben. Ik wist niet dat je zo druk kon zijn met een baby en de rest. Er is een naam voor: ik had de baby blues.

Baby Blues

Ik geloof dat ik oceanen bij elkaar heb gehuild, kraamtranen. Ik voelde me huilerig en in de war!

In die tijd van mijn Baby Blues ben ik veel gaan praten met Jan-Willem en met mijn schoonouders die in de buurt wonen. Ik was vastbesloten om alle onzekerheden en twijfels aanpakken en oplossingen te zoeken. Vooral mijn opvoeding was iets waar ik veel over nadacht. Hoe mijn ouders het hebben gedaan en hoe ik het zou willen doen. Maar hoe vorm jij je opvoeding en die van je man met je nieuwe gezin? Dit is nog soms een struikelblok in onze opvoeding met Vos. Maar dit komt vast nog wel aan de orde.

Het overkomt veel vrouwen na de bevalling, maar helaas wordt daar zo weinig over gesproken. Je moet vooral bevallen, het liefst in het ziekenhuis en daarna je mond houden en veel tussen de lakens met je lief liggen. De illusie dat je alleen 9 maanden zwanger bent en daarna weer jezelf bent heb ik niet meer. Een tip voor de verloskundige om dit nieuwbakken moeders mee te delen.

Nu ben ik weer zwanger. Mede door mijn lichamelijke klachten in deze zwangerschap ben ik verplicht om rustig aan te doen. Ik ben dankbaar voor mijn klachten. Het heeft mij rustiger gemaakt. Meer zen en in het hier en nu en hoe relaxed is dat. Ik sta veel meer stil bij het zwanger zijn en de onrust is weg. Niet alles hoeft in 1 dag af. Het is niet voor niks dat een baby 9 maanden in je buik zit.

 AnkeComments are closed.

Back to Top ↑