online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Blogs een moeder zonder moeder

Published on juni 4th, 2017 | by de Redactie

0

Een mama zonder mama…

Het is alweer anderhalf jaar geleden. Anderhalf jaar zonder mijn beste vriendin, mijn steun en toeverlaat, mijn twee-handen-op-één-buik, een mama zonder mama, maar bovenal: mijn mammie. Na een zeer kort ziekbed van nog geen maand is zij eind december 2015 overleden. Mijn hart in duizend stukjes achter latend.

Drie maanden later, eind maart, maakte mijn hart een sprongetje: zwanger! Vol van geluk, maar ook verdriet. Verdriet om het feit dat mijn moeder dat net niet heeft geweten. Verdriet om het feit dat zij haar kleinkind niet zal kennen. En verdriet om het feit dat Jaxx nooit zijn ontzettend lieve en krachtige oma zal kennen. Aan de andere kant ook eindelijk een lichtpuntje na de onmenselijk zware maanden.

Zwangerschap

De zwangerschap vordert en alles gaat eigenlijk goed. Toch heb ik af en toe vragen en waar is dan die moeder waar je al je vragen aan kan stellen? Gelukkig heb ik ontzettend veel steun aan familie. Zij slepen me hier doorheen. De bevalling komt in zicht en wat zou ik graag mijn moeder naast mijn bed willen hebben. Mijn lieve schoonmoeder neemt haar plaats in en ik heb enorm veel steun aan haar. Toch mis ik mijn moeder…

Mama zonder mama

Jaxx werd geboren en ik werd een moeder zonder moeder. De man van mijn moeder (ze was hertrouwd) kwam samen met mijn broertje naar hem kijken. Het voelde gewoon zo leeg toen ze binnen kwamen. Blij dat ze er waren, maar verdrietig omdat ik iemand bij ze miste. In de loop van de weken en maanden werd Jaxx erg ziek door de koemelkallergie. Ik wist soms niet meer wat ik moest doen en was erg gestrest. Ik heb mijn moeder nodig! Die nuchtere vrouw die mij weer even met beide benen op de grond zette en me verzekerde dat het goed komt!

Jaxx is nu een half jaar oud en ik merk dat het verdriet alleen maar erger wordt. Ik mis haar met Moederdag, juist tijdens mijn eerste Moederdag. Ik mis haar met haar verjaardag en eigenlijk mis ik haar elke dag. Geen ouders aan wie ik even aan kan vragen of Jaxx op mij lijkt. Geen ouders die mij tips geven over hoe ik het beter kan aanpakken.

Maar dankbaar voor hoe zij mij hebben opgevoed om sterk te zijn. Dankbaar voor mijn lieve familie die mij wel deze tips geven en die mij vertellen dat Jaxx als twee druppels water op mij lijkt. Dankbaar. Dat is het goede woord.

Lees meer mamablogs op Babylabel >>

moeder zonder moeder, mama zonder mama, mamablog, overleden moeder

Tags: , , , , , , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • hippe kraamcadeautjes, kraamkado, babycadeau, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

 • hippe babykleding, baby boy, baby jongen, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

  hippe babykleding, baby girl, baby meisje, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, babyshop, babyspullen

  baby kleding met korting, korting baby uitzet, korting kinderwagens, korting bugaboo, korting kleertjes.com

 • KNUFFELDOEKJE CADEAU

 • ONTVANG GRATIS DE BLIJE DOOS

 • LEUKE SHOPS

  baby zonnebril, goodcha, kinderzonnebril, zonnebrillen voor baby en kind

 • doopkleding baby, doopkleding, doopfeest, handgemaakte doopkleding, doopjurk, doopjurk baby, doopkleding jongen, doopkleding meisje

 • duurzame babykleertjes, ecologische babykleding, schattigebabykleertjes, fairbabybeginnings, unieke babymerken, toddler, baby, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, hellobaby, baby cadeautjes, gepersonalisereerd kraamkado

 • ballenbadjes, ballenbaden, babyspeelgoed, dreumesspeelgoed, peuterspeelgoed, kleuterspeelgoed

 • babystyling, hippe babykleertjes, schatttige babykleertjes, babykleding, hippe baby kleertjes, newborn kleertjes

 • geboorteslingers, baby eerste verjaardag, eerste verjaardag slingers, folie ballonnen, kinderfeestjes, babyfeest, babyshower, kinderfeestje 2 jaar, thema kinderfeestjes, feestversiering, hieppp, verjaardag, verjaardagsfeestje

 • behang babykamer, baybkamerbehang, babybehang, kinderbehang, meisjeskamer, kinderkamer meisje, meisjesbehang, kinderbehangenzo

 • duurzame babykleertjes, babylabel, babywinkel, online babywebshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, little thingz, baby cadeautjes, babymusthaves, kindermusthaves, babymodeblog, hippe babyspullen, babyaccessoires

 • babykleertjes, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • baby blog, baby blogs, babybloggers, baby musthaves, bloggers, babyblog

  hippe babyshops, online baby shop, babywinkel, leukste baby webshops

 • Babykamer inspiratie

  babykamers, babykamer styling, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, babykamer collages